Drage igralke in igralci, spoštovani ljubitelji namiznega tenisa in člani NTZS!

V leto 2021 smo vstopili polni upanja, vere in želje, da bi znova zaživeli polno življenje. Vrednote kot so zaupanje, spoštovanje, mir, razumevanje, vera, ljubezen, hvaležnost in pripadnost širši skupnosti, so se zdele  še bolj pomembne kot kdaj koli prej.

Ob koncu leta je čas, ko potegnemo črto in pogledamo, katere cilje smo dosegli in se hkrati zazremo v prihodnost.  Ponavadi se sprašujemo, če smo bili uspešni, če nam je uspelo uspešno realizirati naše načrte. Pri tem seveda ne moremo mimo izjemne predstave naše moške izbrane vrste, ki nas je tako uspešno zastopala na OI v Tokiju. Vrhunske igre Bojana Tokića v ekipnem delu ter uvrstitev v četrtfinale Darka Jorgića bodo za vedno ostale v spominu širše športne javnosti. Prav je, da omenimo še številne uspešne nastope našoh igralk in igralcev v mednarodnem okolju, pri čemer gotovo posebej izstopa izjemna Sara Tokić, ki je bila tako blizu zgodovinski medalji na SP. Narejen je bil tudi velik korak naprej v smislu medijske prepoznavnosti našega športa, po dolgem času nas je na turnirju v Laškem spet spremljala nacionalna TV.

Čeprav situacija za vse športne panoge vse prej kot enostavna, smo lahko zadovoljni, da NTZS v danih okoliščinah posluje stabilno. Zavedamo pa se, da je situacija kritična predvsem na klubskem nivoju. Manj tekem in pogoste omejitve so po besedah mnogih predstavnikov klubov že močno zmanjšali motivacijo številnim mladim igralkam in igralcem. Kot je moč razbrati iz ankete, ki ste jo izpolnjevali predstavniki klubov, se krepi nezadovoljstvo klubov do organov in pisarne NTZS. Kljub številnim različnim pogledom in željam, ocenjujem, da imamo veliko več skupnih točk kot pa razlik. Pred nami so novi izzivi, eden prvih je vzpostavitev NT centra v Ljubljani.

Ob koncu bi se rad zahvalil vsem zaposlenim, selektorjem, klubskim delavcem, trenerjem ter članom komisij in organov NTZS. Povezani lahko premagamo vse težave.

Vsem želim zdravo, razumevanja polno in srečno novo leto 2022.

Predsednik NTZS

mag. Marjan Hribar

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh