Domačini spet uspešnejši, Maribor premagal Ravenčane

V 11. krogu 1. SNTL za moške, je v derbiju Maribor doma s 4:2 premagal Inter Diskont I. Tudi v preostalih tekmah so slavile domače ekipe. Do prve zmage je prišla Vesna I, ki je bila s 4:1 boljša od Tempa, s 4:1 sta zmagala še ŠD SU proti Kajuh-Slovanu in Kema Murexin I proti Mengšu I, medtem ko je Savinja I bila s 4:0 boljša od Krke I. V 9. krogu 1. SNTL za ženske sta bili na sporedu le dve tekmi, v derbiju je Kajuh-Slovan v gosteh premagal Inter Diskont s 4:1, Arrigon pa je bil doma s 4:0 ugnal Cirkovce.

V ospredju enajstega kroga prve moške namiznoteniški lige je bil dvoboj v dvorani Tabor, kjer sta se pomerila drugouvrščeni Inter Diskont in domači Maribor. Več razpoloženih igralcev je imela domača ekipa, saj so Tomaž Roudi, Gregor Komac in Matevž Črepnjak vsak dobili po eno posamično tekmo, Komac in Črepnjak pa sta v dvojicah, potem ko sta zaostajala že z 0:2 v nizih, ugnala Žigo Kristijana Žigona in Mitjo Horvata. S tem sta tudi izenačila izid v zmagah na 2:2, kajti pred tem sta po enkrat zmagala Horvat in Darko Jamšek. V petih nizih je do končne mariborske zmage proti Horvatu prišel tudi Črepnjak.

Z zmago so Mariborčani na drugem mestu ulovili Ravenčane, zato pa je novomeški ŠD SU po novih dveh točkah spet sam na vrhu prvenstvene lestvice. Novomeščani so doma brez večjih težav strli odpor Kajuh-Slovana. Za goste je edino zmago prispeval Andraž Novak, ki je bil boljši od Jožka Omerzela, do dveh posamičnih zmag je v domači ekipi prišel Uroš Slatinšek, eno je prispeval njegov brat Jure, s katerim sta slavila tudi v dvojicah.

Končno so se dveh točk veselili tudi v Zalogu. Največ zaslug za zmago proti Velenjčanom ima njihov trener Bojan Pavič, ki je ob obeh posamičnih zmagah s Tajem Lavričem slavil še v dvojicah. Eno zmago za končni uspeh je v posamičnem dvoboju prispeval še Lavrič, v gostujoči ekipi je zmagal le Miha Kljajič.

Do pomembnih dveh točk v boju za končnico sta prišli tudi ekipi Kema Murexin I in Savinja I. Pucončani so bili doma boljši od Mengšanov, za katere je bil enkrat uspešen le Andraž Avbelj, ki je v petih nizih strl odpor Luke Norčiča. Tomaž Pelcar z dvema posamičnima zmagama in Damjan Zelko z eno, oba pa sta dobila tudi igro dvojic pa nista dovolila presenečenja. Tako kot tudi ne Jaka Golavšek, Brin Vovk Petrovski in Patrik Rosc ne v dvoboju z novomeško Krko I. Golavšek in Vovk Petrovski sta zanesljivo slavila tudi med dvojicami.

Državne prvakinje prepričljive tudi na Ravnah

Aktualni državni prvak v 1. SNTL za ženske, Kajuh Slovan, si je bolj ali manj že zagotovil najboljši položaj v končnici državnega prvenstva. V derbiju devetega kroga so Kodeljevčanke na Ravnah prišle še do svoje osme zmage. V najdaljšem dvoboju derbija je Nuša Kadiš v tretji partiji s 3:2 premagala Tjašo Novak, kar je bila edina zmaga domače ekipe, kajti Lara Opeka (dvakrat) in Enya Moltara sta bili uspešni v posamičnem obračunu, prepričljivo pa sta dobili tudi igro dvojic. V domači ekipi sta igrali še Polona Horvat in Nika Pandev.

Izolčanke so proti Cirkovčankami izgubile le en niz, v dvojicah sta ga Jani Ludvik in Minei Ljuca odvzeli Katja Kranjc in Ina Unger, v posamičnih dvobojih pa so Ludvik, Ljuca in Manca Paljk zmagale s 3:0.

Tekma med Kemo Murexinom in Letriko, ki bo zelo pomembna v boju za končnico, bo na sporedu prihodnjo soboto, 28. januarja, medtem ko je bil Logatec v tem krogu prost.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh