Dober odpor slovenskih mladink

Po ekipnem tekmovanju za kadete in kadetinje so se v Novi Gorici začeli tudi boji v mladinski konkurenci. Obe slovenski ekipi sta izpadli v prvem krogu, za mladince so bili usodni Francozi, ki so zmagali s 3:0, za mladinke pa Egipčanke, ki so bile boljše s 3:1. Edino slovensko zmago je prispevala Sara Tokić.

Slovenski mladinci so obetavno začeli dvoboj s Francozi, ki so bili izraziti favoriti v tem obračunu. Toda Brin Vovk Petrovski je že v prvem nizu presenetil Huga Deschampsa, vodil pa je tudi z 2:1 v nizih. Toda 124. igralec članske svetovne lestvice je v nadaljevanju strl odpor razigranega Vovka Petrovskega, ki si navkljub porazu zasluži vse pohvale za dobro predstavo. Brez pravih možnosti, da bi proti favoriziranim Francozom prišla vsaj do častnega niza, sta bila Miha Podobnik in Domen Hohnjec. Logatčana, ki v letošnji sezoni igra za Savinjo, je premagal Flavien Coton, ki je na članski lestvici ITTF na 236. mestu, Hohnjeca pa Alexis Kouraichi (239.).

»Res škoda za Brina, ki je, vsaj tako se mi je zdelo, imel igro v svojih rokah. Francoz pa je potrdil, zakaj je četrti nosilec turnirja med posamezniki. Miha Podobnik je na evropskem igral precej bolje z istim nasprotnikom. Očitno pa se je Coton tokrat res osredotočil prav na ta dvoboj. Kadeti niso imeli nobene možnosti z Avstrijci, enostavno so jih preveč spoštovali, in kot smo rekli, videlo se je, kako nam manjkajo take in še težje tekme med letom tudi v tej starostni skupini,« pa je prvi tekmovalni dan v Novi Gorici zaključil selektor mladincev Jaka Golavšek.

Francijo v četrtfinalu čaka tekma s Kitajsko, preostali pari pa so Tajvan – Romunija, Južna Koreja – Avstralija in Nemčija – Japonska.

Čeprav je Sara Tokić, najboljša slovenska mladinka, slabše začela dvoboj z Rouao Elnaghi, je bilo njeno nadaljevanje odlično. V drugem nizu je tekmici prepustila le štiri točke, v tretjem pa je bila v končnici dovolj zbrana, da je povedla z 2:1. Ko je Elnaghijeva gladko dobila četrti niz, je vse dišalo po njeni končni zmagi, toda s tem se ni strinjala Novogoričanka, ki je pred svojimi navijači prišla do pomembne zmage. Brez pravih možnosti na uspeh je proti 29. igralki svetovne lestvice Hani Goda bila Enya Moltara. V prvih dveh nizih je še bila konkurenčna, v tretjem pa je bila ena najbolj nadarjenih namiznoteniških igralk, ki bo v Novi Gorici med glavnimi kandidatkami za naslov svetovne prvakinje v posamični konkurenci, veliko boljša.

Vse pohvale si za predstavo zasluži tudi Polona Horvat, ki je v prvih dveh nizih sicer bila nemočna, zato pa je v tretjem premagala Mariam Younes, ki je na 376. mestu na lestvici ITTF. V četrtem nizu je bila blizu izenačenja, žal pa je bila v končnici bolj zbrana Egipčanka. Tokićeva je v prvem nizu proti Godi korak držala do izida 4:6, s petimi zaporednimi točkami pa ga je Egipčanka zanesljivo dobila. Če je uvodni niz prepričljivo dobila Goda, je v drugem Tokićeva prikazala veliko boljšo igro, vendar to ni bilo dovolj, da bi izid izenačila. Tudi v tretjem nizu je Novogoričanka nudila odličen odpor Godi, ki pa ni dovolila presenečenja.

»Naša velika želja je bila, da nismo le sodelujoči, ampak tudi igramo. In to smo potrdili, čeprav naše igralke tako zahtevnih tekem nimajo veliko. Sploh ne kadetinje. To se seveda hitro pozna. Med mladinkami sem razmišljal v smer, kot ste jo omenili, saj Goda več kot dveh točk svoji reprezentanci ne more prinesti. Prav pri Poloni pa se je videlo, da je rabila ujeti pravi ritem. Žal je bilo vsega skupaj prehitro konec. Žal je bilo vsega skupaj prehitro konec. Tudi kadetinje, čeprav so izgubile brez dobljenega niza, so pokazale veliko željo po dokazovanju na tem nivoju. To je lep obet tudi za posamične boje in igre dvojic, ki nas čakajo že v torek,« je povedal izkušeni Miroslav Tokić, ki je izpraznjeno mesto selektorja ženske mladinske vrste prevzel pred letošnjim evropskim prvenstvom na Poljskem.

Egipt bo v četrtfinalu igral proti Indiji, preostali pari pa so še Kitajska – Nemčija, Romunija – Tajvan in Japonska – Južna Koreja.

povezava do uradne strani:

https://worldtabletennis.com/eventInfo?eventId=2711

povezava do fotografij SP v Novi Gorici:

https://www.flickr.com/photos/ittfworld/albums/72177720312981919

Izida 1. kroga v U19

Slovenija – Francija 0:3

Brin Vovk Petrovski – Hugo Deschamps 2:3 (9, -4, 6, -6, -7), Miha Podobnik – Flavien Coton 0:3 (-7, -5, -5), Domen Hohnjec – Alexis Kouraichi 0:3 (-5, -6, -4).

Slovenija – Egipt 1:3

Sara Tokić – Rouaa Elnaghi 3:2 (-8, 4, 9, -5, 7), Enya Moltara – Hana Goda 0:3 (-6, -5, -2), Polona Horvat – Miriam Younes 0:3 (-4, -4, 6, -9), Sara Tokić – Hana Goda 0:3 (-4, -8, -8).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh