Dober odpor Ravenčank državnim prvakinjam

V prvem krogu 1. SNTL za ženske je bila najbolj zanimiva tekma na Ravnah, kjer je domači Fužinar Inter Diskont proti Kajuh-Slovanu izgubil z 2:4. Do zmage v gosteh sta prišli tudi ekipi Kema Murexin in Arrigoni, obe sta zmagali s 4:0. Pucončanke v Vrtojbi, Izolčanke pa v Logatcu.

Aktualne državne prvakinje, ki so tudi v letošnji sezoni za mnoge edine kandidatke za končno prvo mesto, so se morale na Ravnah pošteno potruditi, da so zlomile odpor domače ekipe. Ravenčanke so do zmage prišle v igri dvojic, kjer sta Nuša Kadiš in Polona Horvat s 3:1, četrti niz se je končal z izidom 14:12, premagali Laro Opeka in Enyo Moltara. Drugo zmago za domačo ekipo je vpisala Nuša Kadiš, ki je bila s 3:0 boljša od Nuše Bolte. Da do presenečenja le ni prišlo, sta v posamičnih dvobojih poskrbeli Enya Moltara in Lara Opeka, ki sta vpisali po dve zmagi, obe s 3:0. Moltara je premagala Polono Horvat in Nušo Kadiš, Moltara pa Niko Pandev in Horvatovo.

Vrtojba, brez Sare Tokić, ni mogla pričakovati, da bi lahko prišla do točk proti Pucončankam, ki so v postavi Blažka Harkai, Ana Kovačec, Ana Gergek in Ema Crnkovič domačinkam oddale le dva niza.

Brez večjih težav je do prve letošnje zmage prišel tudi Arrigoni, ki je Logatčankam, letos igrajo brez svoje najboljše igralke, Nine Zupančič, oddal le en niz. Proti Manci Paljak je do njega prišla Kaja Okorn. Ob Manci Paljak so za gostje zmagali še Jana Ludvik in Layla Turk ter dvojica Turk in Paljak.

Vesna in ŠD SU do dveh zmag v 2. SNTL

V 2. SNTL je do dveh zmag prišla Vesna, ki je s 6:0 slavila v Murski Soboti in s 6:4 v derbiju prvega kroga v Cirkovcah. V Cirkovcah je s 6:4 zmagal tudi ŠD SU, ki je s 6:2 premagal še Sobočanke. Založanke in Novomeščanke so tudi edine, ki so po dveh odigranih tekmah brez poraza.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh