Dober odpor Cvetka Habesohnu

V prvem krogu glavnega žreba turnirja WTT Feeder Otočec 2022, ki ga, kot že tolikokrat do zdaj, vzorno organizira NTK Krka, se je od nadaljnjega tekmovanja poslovil še zadnji slovenski predstavnik, Tilen Cvetko. Boljši od njega je bil s 4:2 (-6, 7, -8, 6, 4, 4) izkušeni Avstrijec Daniel Habesohn.

Dvaindvajsetletni letni Korošec z Mute, Tilen Cvetko, ki v zadnjih treh sezonah igra v Avstriji, je bil kot edini slovenski predstavnik neposredno uvrščen na glavni turnir WTT Feeder Otočec 2022. Žreb mu je v prvem krogu namenil trinajst let starejšega Habesohna, trenutno 55. igralcem svetovne lestvice ITTF. Avstrijec je po treh nizih zaostajal z 1:2, toda v nadaljevanju dvoboja so prišle do izraza njegove izkušnje in tudi kakovost.

»Prve štiri nize sem igral dobro, bil sem mu povsem enakovreden in bi morda lahko iztržil več. Zadnja dva niza pa je dvignil raven svoje igre in je pokazal, zakaj je že vrsto let eden najboljših evropskih igralcev. Menim, da je bila razlika v kakovosti vendarle prevelika. Predvsem ima izjemno kvalitetne žoge, vse igra na polno. Ampak sem vesel, da sem pokazal, da se lahko pomerim tudi z najboljšimi,« je o svojem dvoboju dejal Cvetko, ki bo v novi sezoni igral v prvi avstrijski bundesligi. Nastopal bo za ekipo TTC Raiffeisen Kuchl.

»Zame bo to nov izziv, saj bom vsak teden igral proti vrhunskim igralcem. Zdaj po dolgi študijski in namiznoteniški sezoni načrtujem dopust, nato pa upam, da bom avgusta igral posamezno evropsko prvenstvo,« je o svojih načrtih še spregovoril študent psihologije na ljubljanski Filozofski fakulteti, ki je trenutno na 499. mestu svetovne lestvice ITTF.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh