Do osvojenega niza le Paulinova ter dvojica Horvat in Kadiš

Prvi dan kvalifikacij na namiznoteniškem turnirju WTT Contender Novo mesto 2021 presented by I Feel Slovenia v Laškem v zelo močni konkurenci ni bil uspešen za slovenski tabor. V ženski konkurenci je v prvem krogu do osvojenega niza prišla le Lea Paulin, prav tako pa sta v ženskih dvojicah izpadli Polona Horvat in Nuša Kadiš. Brez napredovanja sta ostala tudi Žiga Žigon in Aljaž Godec v moških dvojicah, medtem ko se bodo kvalifikacije za moške posamezno začele v torek.

Žal prvi dan kvalifikacij v devetih dvobojih nismo videli slovenske zmage. V posamezni konkurenci je do edinega niza prišla Lea Paulin, ki jo je s 3:1 premagala Nemka Chantal Mantz. Za Aleksandro Vovk, ki je tokrat morala igrati v kvalifikacijah, je bila premočna Indijka Diya Parag Chitale, Nušo Kadiš je premagala premočna Čehinja Nikita Petrovova, Enyo Moltara Hrvatica Ivana Malobabić, Polono Horvat Francozinja Prithika Pavade, Tjašo Novak pa Indijka Swastika Ghosh, medtem ko Sara Tokić ni igrala proti Avstralki Yangzi Liu. Tako bosta Ana Tofant in Katarina Stražar edini slovenski predstavnici v ženski posamezni konkurenci. Tofantova se bo v četrtek v prvem krogu glavnega žreba pomerila z Rusinjo Jano Noskovo, 59. igralko svetovne lestvice ITTF, Stražarjeva pa s Španko Mario Xiao, 75. igralki sveta. Maria Xiao je ob koncu aprila na olimpijskih kvalifikacijah v Guimaresu v prvem krogu repasaža s 4:3 premagala igralko Mengša.

Tudi v kvalifikacijah dvojic slovenski pari niso napredovali. Ravenčanki Polono Horvat in Nušo Kadiš sta s 3:1 zaustavili Italijanki Gaia Monfardini in Valentina Roncallo, njuna someščana, Žigo Žigona in Aljaža Godca pa s 3:0 Avstralca Dillon Chambers in Xavier Dixon. V glavnem žrebu bodo v dvojicah igrali Deni Kožul in Darko Jorgić, njuna nasprotnika bosta kvalifikanta ter Tilen Cvetko in Peter Hribar, ki se bosta pomerila z Nemcema Kilianm Ortom in Tobiasom Hipplerjem. Edini ženski predstavnici v ženskih dvojicah bosta v glavnem žrebu Katarina Stražar in Lea Paulin, ki svoji nasprotnici še čakata, v mešanih dvojicah pa bosta Ana Tofant in Peter Hribar igrala proti Čehoma Hani Matelovi in Lubomiru Jancariku, Deni Kožul in Katarina Stražar pa proti portugalski dvojici Jieni Shao in Tiago Apolonia.

V torek se bodo torej začeli kvalifikacijski boji v moški posamični konkurenci. Tokrat bodo za napredovanje dovolj tri zmage. Darko Jorgić bo v četrtek v prvem krogu glavnega žreba igral proti kvalifikantu, Bojan Tokić pa bo turnir začel s Senegalcem Ibrahimom Diawom. V torkovih kvalifikacijah se bosta med sabo v prvem krogu pomerila Deni Kožul in Aljaž Godec, Peter Hribar bo igral proti Švicarju Cedricu Tschanzu, Tilen Cvetko z Avstrijcem Alexandrom Chenom, Žiga Žigon s Hrvatom Filipom Ćipinom, mladi, petnajstletni Miha Podobnik pa z Indijcem Sushmitom Sriramom.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh