Do dveh nizov Vovk Petrovski, do enega Moltara

V popoldanskem programu današnjega svetovnega prvenstva v Novi Gorici so bili na sporedu še tekme prvega kroga v mladinski konkurenci. Žal se je tekmovanje končala tudi za slovensko mladinsko reprezentanco, do dveh nizov je prišel Brin Vovk Petrovski, do enega Enya Moltara, brez osvojenega niza pa sta ostala Miha Podobnik in Sara Tokić. Že dopoldne so izpadli tudi vsi štirje slovenski kadeti in kadetinje.

Kazahstanec Alan Kurmangalijev je bil za Brina Vovka Petrovskega usoden že med mešanimi dvojicami, ko je igral z Egipčanko Hano Goda, vlogo favorita pa je upravičil tudi v posamičnem dvoboju. Savinjčan bi morda nekaj več lahko iztržil v prvem in drugem nizu, tako kot tudi v četrtem, toda dva osvojena niza sta za Vovka Petrovskega lahko dobra popotnica v njegovi nadaljnji karieri.

»Z Alanom sem že večkrat igral in vem, da je dober igralec. Morda v prvih dveh nizih lahko na mizo spravil kakšno žogico več, žal mi to ni uspelo. Na splošno sem s prvenstvom zadovoljen, saj gre za veliko tekmovanje in verjamem, da sem pridobil veliko izkušenj,« je po porazu dejal Vovk Petrovski.

Še težjega nasprotnika je imel v prvem krogu Podobnik, ki je proti Junsung Ohu iz Južne Koreje sicer ostal brez osvojenega niza, mu je pa lahko žal, da v tretjem ni izkoristil svoje priložnosti. S 4:0 (7, 3, 12, 8) je slavil Oh.

Nezadovoljna po svojem dvoboju z Romunko Eleno Zahario, ki je bila sicer v vlogi favoritinje, je bila Tokićeva, ki je na tem prvenstvu že prikazala boljšo igro. Na koncu se je zmage s 4:0 (5, 12, 3, 5) veselila Romunka. »Iskreno nisem ravno pričakovala, da bi lahko presenetila Romunko, toda vseeno sem pričakovala več, če nič drugega, vsaj častni niz. Žal nisem pokazal svoje igre, res je, da je Zaharia močna, sem si pa obetala, da ji bom nudila boljši odpor,« je svoj nastop komentirala Tokićeva.

Častno se je borila tudi Moltara, ki je Lilou Massart odvzela en niz, bila blizu uspeha tudi v prvem, toda s 4:1 (9, 5, 6, -8, 5) se je uvrstitve v drugi krog veselila belgijska igralka.

Jokić blizu dobljenemu nizu proti Farariju

Od nadaljnjega tekmovanja so se v dopoldanskem programu poslovili tudi slovenski kadeti in kadetinje. Prva sta se za namiznoteniško mizo podala Lana Slatinšek in Bor Brodnjak. Oba sta bila brez pravih možnosti za uspeh, Slatinškova je proti Leani Hochart, ki je v Novi Gorici osvojila bronasto kolajno v ekipnem delu tekmovanja, v polfinalu pa bo z rojakinjo Nino Guo Zheng igrala tudi med dvojicami, najboljši odpor nudila v tretjem nizu, na koncu pa je s Francozinjo izgubila z 0:4 (-3, -2, -7, -5). Brodnjak je proti Abhinandhuju Pradhivadhiji najboljšo igro prikazal v prvem nizu, s 4:0 (7, 6, 5, 2) pa se je zmage veselil Indijec.

Najbližje častnemu nizu je bil Luka Jokić, ki je proti drugo postavljenemu nosilcu Irancu Benyaminu Farajiju v prvih dveh nizih nudil odličen odpor, drugega je celo izgubil na razliko, v tretjem in četrtem pa je prišla do izraza večja kakovost trenutno 222. igralca svetovne lestvice ITTF. Na premočno nasprotnico je naletele tudi Vita Kocjančič, ki je igrala proti Mao Takamori, ki je z Japonkami osvojila zlato kolajno. Takamorijeva je zmagala s 4:0 (2, 7, 1, 1).

povezava do vseh rezultatov na SP v Novi Gorici:

https://worldtabletennis.com/eventInfo?selectedTab=Draws&eventId=2711

povezava do fotografij na SP v Novi Gorici

https://www.flickr.com/photos/ittfworld/

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh