Do dveh naslovom Neja Košir in Tijan Malić

V organizaciji NTK Rakek, ki se je še enkrat več izkazal z odlično organizacijo, je ta konec tedna potekalo državno prvenstvo za mlajše kadetinje in mlajše kadete v posamični konkurenci in v dvojicah. Naslova državnih prvakov sta osvojila Neja Košir (ŠD SU) in Tijan Malić (Logatec), ki sta slavila tudi v dvojicah. Koširjeva s klubsko soigralko Karin Slatinšek, Malić pa s Timom Urbasom (Rakek).

V velikem finalu je Neja Košir s 3:2 (5, -6, 8, -9, 6) premagala Kajo Drljača (B2) in se veselila svojega prvega naslova državne prvakinje. S 3:2 je bila v polfinalu boljša tudi od Pie Kundih (Cirkovce), Drljača pa je s 3:1 premagala prvo postavljeno nosilko Karin Slatinšek (ŠD SU). Nastopilo je 27 mlajših kadetinj.

Končni vrstni red: 1. Neja Košir (ŠD SU), 2. Kaja Drljača (B2), 3. Karin Slatinšek (ŠD SU) in Pia Kundih (Cirkovce).

Med 68 prijavljenimi mlajšimi kadeti je najboljšo dnevno formo prikazal Tijan Malić, ki je v finalu s 3:1 (7, 10, -6, 5) ugnal Maksa Mačka (Šentjošt). Aktualni državni prvak je še težje delo imel v polfinalu, kjer je bil s 3:2 boljši od Urbana Glaviča (Gorica), prav tako s 3:2 pa je proti Tibru Turnšku Kovaču (Žalec) slavil Maček.

Končni vrstni red: 1. Tijan Malić (Logatec), 2. Maks Maček (Šentjošt), 3, Urban Glavič (Gorica) in Tiber Turnšek Kovač (Žalec).

V dvojicah sta se pri mlajših kadetinjah naslova državnih prvakinj veselili Novomeščanki Neja Košir in Karin Slatinšek (obe ŠD SU), ki sta v finalu s 3:1 (5, 9, -12, 7) ugnali Pio Kundih (Cirkovce) in Klaro Rahotin Pavič (Vesna). Slatinškova in Koširjeva sta bili v polfinalu s 3:1 boljši od Kim Kranjc Grižon in Ane Božeglav (obe Arrigoni), podprvakinji pa od Kaje Drljača (B2) in Tare Šesek (Vesna).

Končni vrstni red: 1. Neja Košir in Lana Slatinšek (obe ŠD SU), 2. Pia Kundih (Cirkovce) in Klara Rahotin Pavič (Vesna), 3. Kim Kranjc Grižon in Ana Božeglav (obe Arrigoni) ter Kaja Drljača (B2) in Tara Šesek (Vesna).

Tako kot Koširjeva pri mlajših kadetinjah se je po posamičnem naslovu državnega prvaka Tijan Malić drugega naslova veselil v dvojicah s Timom Urbasom, s katerim sta v finalu s 3:0 (9, 10, 10) premagala Urbana Glaviča (Gorica) in Maksa Mačka (Šentjošt). Malić in Urbas sta bila v polfinalu s 3:1 boljša od Lukasa Koširja (ŠD SU) in Ažbeta Roglja (Preserje), Glavič in Maček pa od Taia Bača in Žige Abrahama (oba Inter Diskont).

Končni vrstni red: 1. Tijan Malić (Logatec) in Timo Urbas (Rakek), 2. Urban Glavič (Gorica) in Maks Maček (Šentjošt), 3. Lukas Košir (ŠD SU) in Ažbe Rogelj (Preserje) ter Tai Bač in Žiga Abraham (Inter Diskont).

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh