Derbi v Šempetru pri Novi Gorici Pucončankam, prva zmaga za Velenjčane

Murexinu, ki je do zmage prišla po zmagi v sedmem dvoboju. Kajuh Slovan je bil doma s 4:0 boljši od Inter Diskonta, Izolčanke so s 4:1 slavile v Cirkovcah. V nepopolnem drugem krogu 1. SNTL za moške je do edine domače zmage prišel velenjski Tempo, ki je s 4:3 ugnal Vesno, ŠD SU je s 4:1 v gosteh premagal Kajuh Slovan, Kema Murexin I s 4:2 Mengeš I, Savinja I pa Krko 1 s 4:1.

V prvi ženski ligi je bil v drugem krogu prost Logatec, v ospredju pa je bil derbi na Primorskem, ki je pripadel gostjam iz Prekmurja. Najboljša igralka derbija je bila Sara Tokić, ki je tako Ano Kovačec kot Blažko Harkai premagala s 3:0, eno zmago je v izenačeni tekmi, ki jo je dobila s 3:2 (-10, 7, -7, 11, 11) proti Emi Crnkovič Letriki priigrala še Tina Mozetič. Vendar to ni bilo dovolj za končno slavje Vrtojbenk, kajti Blažka Harkai, Ana Kovačec in Ema Crnkovič ter dvojica Kovačec in Harkai so bile uspešne po enkrat, to pa je bilo dovolj za dve puconski točki.

Jana Ludvik z dvema posamičnima zmagama in eno v paru z Manco Paljk, ki je s 3:2 dobila tudi uvodni dvoboj proti Ini Unger, je bilo dovolj za novo zmago Arrigonija, za Cirkovce je eno zmago zabeležila Katja Kranjc. Brez izgubljenega dvoboja pa je novi dve točki vpisal Kajuh Slovan, ki je na kolena spravil ekipo Inter Diskonta. Lara Opeka, Enya Moltara in Tjaša Novak so bile boljše od Nike Pandev, Nuše Kadiš in Urše Večko v posamičnih dvobojih, končno zmago pa je s 3:2 prispevala še dvojica Lara Opeka in Nuša Bolte, ki sta premagali Nušo in Leo Kadiš.

V Velenju odločal sedmi dvoboj

Šele po treh urah se je končal obračun med Tempom in Vesno. Na koncu so bili bolj zadovoljni Velenjčani, novinci na prvoligaški sceni, ki so do dveh točk prišli po zmagi Tadeja Voduška nad Žanom Korelcem s 3:1. Pred tem je v gostujoči ekipi obakrat zmagal Bojan Pavič, enkrat pa Taj Lavrič, junak dvoboja pa je bil ob zmagi nad Korelcem Vodušek, ki je bil boljši tudi od Taja Lavriča, z Miho Kljajičem pa sta bila uspešna še v dvojicah.

Napeto je bilo tudi v Mengšu, kjer je domača ekipa po zmagi Andraža Avblja in dvojice Klemen Jazbič in Andraž Avbelj izenačila izid na 2:2. Toda v preostalih dveh dvobojih sta Damjan Zelko in Tomaž Pelcar dobila še svoja druga posamična dvoboja za drugo zmago Keme Murexin.

Drugič se je v novi sezoni dveh točk veselil tudi branilec naslova, ŠD SU, ki v dvoboj ni vstopil na najboljši možni način, saj je Andraž Novak premagal Jureta Slatinška. V nadaljevanju so bili Novomeščani boljši tekmec, s tremi zmagami, eno v dvojicah z Jožkom Omerzelom se je izkazal Uroš Slatinšek, do ene pa je prišel tudi Jožko Omerzel, ki je bil boljši od Mihaela Kocjančiča.

S 4:1 se je svoje druge letošnje zmage veselila tudi Savinja I, ki je bila boljša od Krke, čeprav sta zanjo igrala tudi Matej Mamut in Neven Karković. V domači ekipi je do zmage prišel le Aljaž Šmaljcelj, ki je bil boljši od Matica Čoparja, v gostujoči ekipi je Brin Vovk Petrovski s 3:2 (-9, 7, 7, -10, -9) premagal Mamuta, Jaka Golavšek je bil s 3:1 boljši od Nevena Karkovića, zadnja dva niza sta se končala na razliko, medtem ko je bila dvojica Golavšek in Vovk Petrovski s 3:2 boljša od Mamuta in Karkovića, za odločilno četrto zmago pa je bil zaslužen Patrik Rosc, ki je s 3:1 premagal Mamuta.

Tekma med Inter Diskontom I in Mariborom bo na sporedu v torek, 18. oktobra.

Prve tekme tudi v 2. SNTL za ženske

Na sporedu so bile tudi prve tekme v 2. SNTL za ženske. Najbolj zadovoljni so v taboru ŠD SU, saj so premagali tako Mengeš (6:1) kot Soboto (6:2). Državne prvakinje iz predlanske sezone, igralke Vesne, ki lani niso branile naslova, so bile s 6:3 boljše od Jeseničank, trikrat je zmagala Anina Selak, dvakrat Tamara Pavčnik in enkrat Tjaša Supanič, kar je bila njihova edina tekma v uvodnem krogu. Do zmage na Rakeku s 6:1 je prišla Sobota, s 5:5 pa se je končala tekma med Rakekom in Mengšem.

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh