Derbi v Lučah Mariborčanom, prvaki do tretje zmage

V tretjem krogu 1. SNTL za moške je v Lučah Maribor s 4:1 premagal Savinjo I in je ob ŠD SU, ki je bil v gosteh s 4:0 boljši od Mengša I in Keme Murexina, ki je s 4:0 slavil proti Krki I, še vedno neporažen v letošnji sezoni. Ljubljani obračun v Zalogu je s 4:2 pripadel Kajuh Slovanu, zanj je to prva zmaga, medtem ko je Inter Diskont I s 4:0 premagal velenjski Tempo.

Za Mariborčani je izredno uspešen teden, saj so v torek v preloženi tekmi drugega kroga državnega prvenstva na Ravnah premagali domači Inter Diskont, v soboto pa so slavili še v Lučah. Na Ravnah se je z dvema zmagama izkazal Tomaž Roudi, po enkrat pa sta zmagala Gregor Komac in Matevž Črepnjak, v domači ekipi pa je do dveh zmag prišel Mitja Horvat, do ene pa dvojica Horvat in Darko Jamšek. V Lučah so Mariborčani dobili vse štiri posamične dvoboje, Komac dva, Roudi in Črepnjak pa po enega, medtem ko je Savinja I do edine zmage prišla po zaslugi dvojice Jaka Golavšek in Brin Vovk Petrovski.

Junak ljubljanskega obračuna je bil Andraž Novak, ki je ob dveh posamičnih zmagah z Mihaelom Kocjančičem dobil še obračun v dvojicah, v napetem in izenačenem dvoboju pa je do zmage proti Bojanu Maslju prišel še mladi Kocjančič. V zaloški ekipi sta po enkrat zmagala Taj Lavrič in Bojan Pavič.

Na preostalih treh tekmah tretjega kroga poražene ekipe niso prišle do niti ene zmage. Ravenčani so po torkovem tesnem porazu premagali Velenjčane. Po enkrat so zmagali Mitja Horvat, Darko Jamšek in Žiga Kristijan Žigon, ki v torek ni igral, uspešna je bila tudi dvojica Horvat in Andrej Bač. Pucončani so bili v svoji dvorani pričakovano boljši od novomeške Krke, do zmag pa so prišli Damjan Zelko, Luka Norčič in Tomaž Pelcar ter dvojica Zelko in Pelcar. Že v četrtek so aktualni državni prvaki zmagali v Mengšu. Po eno zmago so vknjižili Jure in Uroš Slatinšek ter Jožko Omerzel, zadnjo četrto pa dvojica Uroš Slatinšek in Omerzel.

V 1. SNTL za ženske v tem tednu ni bilo prvenstvenega kroga.

Sobočani že vodijo v 2. SNTL za moške

V 2. SNTL za moške so bile na sporedu tekme drugega kroga. Sobota I, ki velja za prvega favorita je prišla do novih dveh zmag, doma je bila boljša od Arrigoni I in Rakeka, ekip, ki sta bili po prvem krogu edini z dvema zmagama. Sobočani so v prvem krogu odigrali le eno tekmo.

Tri ekipe s štirimi zmagami v 3. SNTL

V 3. SNTL – vzhod so po dveh odigranih krogih na prvem mestu Cirkovce, ki so v soboto zabeležile dve novi zmagi, v zahodni skupini pa imata po štiri zmage Vrhnika in Arigoni II.

.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh