Derbi v Lučah državnim prvakom

Teden dni pred državnim prvenstvom za člane in članice posamezno in v dvojicah, ki bo na Rakeku, so bile na sporedu tekme 16. kroga 1. SNTL za moške. V derbiju ŠD SU z zmago v Lučah nad Savinjo I s 4:1 tudi že potrdil prvo mesto po rednem delu prvenstva. Kema Murexin je bila prav tako v gosteh s 4:0 boljša od velenjskega Tempa, s 4:0 sta bila doma uspešna tudi Inter Diskont I proti Vesni I in Maribor proti Kajuh-Slovanu, medtem ko je Krka I premagala Mengeš I s 4:1. V 1. SNTL za ženske ta teden ni bilo tekem.

V prvi moški ligi je dva kroga pred koncem rednega dela prvenstva vsaj, kar se končnice tiče jasno le to, da bo ŠD SU vanjo vstopil s prvega mesta. Prvo mesto so potrdili z zmago v Lučah. V posamičnih dvobojih je bil dvakrat uspešen Uroš Slatinšek in enkrat njegov brat Jure, najboljši igralec slovenske lige, ki je hkrati tudi trener Novomeščanov, pa je bil uspešen tudi v dvojicah z Jožkom Slatinškom. Za domačo ekipo je bil uspešen Brin Vovk Petrovski, blizu uspeha pa sta bila Patrik Rosc in Jaka Golavšek, ki sta proti Juretu oziroma Urošu Slatinšku izgubila z 2:3.

S tem porazom so Savinjčani v boju za uvrstitev v končnico za dve točki zaostali za Ravenčani, Pucončani in Mariborčani, ki so bili v 16. krogu uspešni. Inter Diskont I je doma premagal Založane, pri katerih je Bojan Pavič bil blizu uspeha proti Darku Jamšku, ki je na koncu peti niz dobil z 11:9. En niz sta v dvojicah proti Žigi Kristijanu Žigonu in Mitji Horvatu osvojila Zal Šesek in Taj Lavrič, medtem ko sta Horvat in Žigon svoja posamična dvoboja dobila brez izgubljenega niza.

Po zmagah Tomaža Roudija, Gregorja Komaca, Matevža Črepnjaka ter dvojice Komac in Črepnjak so Mariborčani prav tako doma prišli do dveh točk proti ljubljanskemu Kajuh-Slovanu. Do prepričljive zmage je v gosteh prišla tudi Kema Murexin I, ki je Velenjčane premagala po zmagah Damjana Zelka, Tomaža Pelcarja, Luke Norčiča ter dvojice Zelko in Pelcar.

Krka I je z novima dvema točkama na šestem mestu ulovila Mengšane, ki so v Novem mestu prišli le do ene zmage. Zanjo je bil zaslužen Andraž Avbelj, v domači ekipi pa je Matej Mamut dobil dva posamična dvoboja, enega je dobil Denis Pintar, Mamut in Aljaž Šmaljcelj pa sta bila uspešna tudi med dvojicami.

Sobota I potrdila prvo mesto v 2. SNTL za moške

Sobota I, za katero igrajo Gregor Zafošnik, Bojan Ropoša, Janko Öri in Gregor Kocuvan, si je že v prejšnjem krogu zagotovila napredovanje v prvo ligo, v predzadnjem pa je svojo nepremagljivost potrdila tudi na Ptuju in v Muti. Obakrat s 6:0. Na dobri poti, da osvoji drugo mesto, je Arrigoni, čeprav so Izolčani proti Savinji Plasard II v gosteh izgubili s 4:6, vendar so nato slavili v Menšgu in imajo dve točki prednosti pred Savinjčani. Glede na to, da Izolčani v zadnjem krogu igrajo doma še s Ptujem in Xiom Muto, Savinja Plasard II pa le še z Mengšem Racketry II, je tudi drugo mesto bolj ali manj oddano. To pomeni, da jih čakajo še dodatne kvalifikacije z devetouvrščeno ekipo 1. SNTL.

Založanke zanesljivo do prvega mesta v 2. SNTL za ženske

Tudi v drugi ženski ligi je že nekaj časa znano, da bo Vesna osvojila prvo mesto. V zadnjem krogu je brez izgubljenega dvoboja premagala še Soboto in Mengeš. Za Vesno, ki bi v prihodnji sezoni spet lahko igrala v prvoligaški konkurenci, so igrale Kristina Rahotin Pavič, Špela Trelec, Tamara Pavčnik, Ivana Zera, Anina Selak in Tjaša Supanič. Na drugem mestu so tekmovanje končale Jesenice, tretji je bil ŠD SU, četrta Sobota, peti Mengeš in šesti Rakek.

Izidi 16. kroga v 1. SNTL za moške

Izidi 9. kroga v 2. SNTL za moške

Izidi 6. kroga v 2. SNTL za ženske

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh