Deni Kožul v Düsseldorfu v osmino finala

Na turnirju WTT Feeder Düsseldorf III 2022 se je do zdaj z odličnimi igrami izkazal Deni Kožul, ki se je iz kvalifikacij prebil do osmine finala, kjer se bo danes, ob 13.20 pomeril z Grkom Gionisom Panagiotisom. Petindvajsetletni Logatčan je v kvalifikacijah dvakrat zmagal, v prvem krogu glavnega turnirja je bil po izenačenem dvoboju boljši od Angleža Samuela Walkerja, v drugem krogu pa še od Ekvadorca Alberta Mina.

Na turnirju v Düsseldorfu je prvi nosilec Nemec Dimitrij Ovtcharov, na njem Darko Jorgić ne igra, zato pa ga vsaj za zdaj odlično nadomešča Deni Kožul, ki je bil v prvem krogu kvalifikacij prost, v drugem pa je bil s 3:1 (14, 8, -10, 7) boljši od Španca Joana Masipa. Še boljšo igro je slovenski reprezentant pokazal v odločilni tekmi za uvrstitev na glavni turnir, ko je s 3:0 (10, 6, 5) ugnal Čeha Jirija Martinka. Manj uspeha je imel v kvalifikacijah Peter Hribar, ki je z 0:3 (-5, -8, -9) izgubil proti Moldavcu Vladislavu Ursuju. Moldavec je v nadaljevanju turnirja v drugem krogu s 3:4 izgubil proti Ovtcharovu.

Dobro formo je Kožul potrdil tudi v prvih dveh krogih glavnega turnirja. V maratonskem dvoboju prvega kroga je s 4:3 (-10, 10, 11, -10, -7, 5, 11) premagal Angleža Samuela Walkerja, ki je na svetovni lestvici na 107. mestu. Nič manj napet ni bil obračun z 32-letnim Mino, 71. igralcev svetovne lestvice, saj so se vsi štirje nizi končali z 11:9 v korist Kožula, ki je na svetovni letvici trenutno na 161. mestu. V osmini finala bo njegov nasprotnik izkušeni, 42-letni Panagiotis, ki je 98. igralec sveta.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh