Deni Kožul in Katarina Stražar na pragu četrtfinala

Na evropskem prvenstvu v namiznem tenisu Münchnu sta za nami prva tekmovalna dneva, ki bi se za slovenski tabor z malce sreče lahko končal z uvrstitvijo v četrtfinale mešanih dvojic. Deni Kožul in Katarina Stražar sta proti madžarski dvojici Nandor Ecseki in Dora Madarasz vodila z 2:1 v nizih, na koncu pa izgubila z 2:3 (7, -7, 10, -2, -7).

V prvem krogu kvalifikacij sta bila Kožul in Stražar v prvem krogu prosta, v drugem pa sta bila v soboto s 3:0 (10, 5, 9) boljša od moldavsko-hrvaške naveze Andrei Putuntica in Hana Arapović, kar jima je prineslo uvrstitev na glavni turnir. Začetek je bil zanju obetaven, saj sta s 3:1 (-6, 9, 6, 8) premagala švedsko dvojico Kristian Karlsson in Cristina Källberg. Čeprav sta bila blizu uspeha tudi proti Ecsekiju in Madaraszovi, se jima žal ni izšlo. Madžara sta nato v večernem dvoboju proti Francozoma Emanuelu Lebessonu in Jianan Yuanovi izgubila z 2:3.

Brez uvrstitve na glavni turnir sta ostala Peter Hribar in Ana Tofant, ki sta bila prav tako v prvem krogu prosta, v odločilni tekmi za napredovanje pa sta izgubila proti Grkoma Kontantinosu Konstantinpoulosu in Elisavet Terpou z 1:3 (6, -9, -6, -8).

Kar Hribarju ni uspelo s Tofantovo v mešanih dvojicah, mu je s Tilnom Cvetkom v moških dvojicah, kjer sta bila v prvem krogu prosta, v drugem pa sta premagala Bolgara Petyo Krasteva in Teodora Alexandrova s 3:0 (8, 8, 5). Na glavnem turnirju bo s Čehom Tomašem Polanskym igral tudi Darko Jorgić. Nanj sta bila uvrščena neposredno. Tako kot tudi Katarina Stražar in Ana Tofant v ženskih dvojicah, kjer pa je z nastopi končala Sara Tokić, ki je z Nizozemko Sanne De Hoop izgubila proti Poljakinjama Natalii Partyka in Natalii Bajor z 0:3 (-8, -4, -3).

V posamični konkurenci so v svojih predtekmovalnih skupinah danes igrali le Ana Tofant, Deni Kožul in Tilen Cvetko. Tofantova, ki je tudi prva nosilka skupine 20, v prvem krogu pa je s 3:0 (8, 6, 6) premagala Foteini Meletie in jo premagala s 3:0 (8, 6, 6). Za uvrstitev na glavni del tekmovanja jo čaka še ponedeljkov (17.00) obračun proti Slovakinji Nikoleti Puchovanovi. Nekaj več dela je imel Kožul, ki je kot nosilec skupine 15 s 3:1 ugnal Danca Martina Bucha Andersena. Za uvrstitev na glavni turnir bo Logatčan v ponedeljek ob 11.50 igral še proti Luksemburžanu Luki Mladenovicu. Po porazu proti Belgijcu Adrienu Rassenfosseju, sicer prvemu nosilcu skupine, z 0:3 (-4, -7, -9), bo Cvetko igral še proti Izraelcu Talu Israeliju.

Sara Tokić bo v predtekmovalni skupini 1 v ponedeljek ob 12.25 najprej igrala proti 31-letni Avstrijki Amelie Solja, v skupini je še Portugalka Matilde Pinto. Državno prvakinjo Katarino Stražar pa za uvrstitev na glavni turnir najprej v skupini 17 najprej čaka Bolgarka Polina Trifonova, dvoboj bo prav tako na sporedu v ponedeljek, in sicer, ob 16.25, nato pa še Latvijka Sabina Musajeva. Peter Hribar bo predtekmovalni del v skupini 5 začel v ponedeljek ob 9.30 proti Poljaku Macieju Kubiku.

Darko Jorgić je kot drugi nosilec turnirja neposredno uvrščen v glavni del tekmovanja.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh