Dekleta že v Zagrebu, fantje začenjajo na Otočcu

V Varaždinu bo od 17. do 24. julija potekalo evropsko prvenstvo za mladinke in mladince, od 27. julija do 2. avgusta pa bo v tem zgodovinskem hrvaškem mestu na sporedu še evropsko prvenstvo za kadetinje in kadete. Seveda tudi s slovensko udeležbo. Ženski del slovenske izbrane vrste se na svoje najpomembnejše tekmovanje pripravlja v Zagrebu, moški del ekipe pa bo priprave začel danes na Otočcu.

Selektorica za kadetinje in mladinke Vesna Ojsteršek in selektor za kadete in mladince Darijan Vizjak sta na priprave poklicala naslednje igralke in igralce:

Mladinke: Lea Paulin, Tjaša Novak, Nuša Kadiš in Polona Horvat;

Kadetinje: Sara Tokić, Enya Moltara, Ema Crnkovič in Lana Slatinšek;

Mladinci: Aljaž Godec, Žiga Žigon, Mitja Omerzel in Mihael Kocjančič;

Kadeti: Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski, Aleks Ušaj in Jure Kraker.

»Prvi del priprav imamo skupaj s hrvaško reprezentanco v Zagrebu in to od 6. do 12. julija. Poudarek na pripravah je predvsem individualen pristop do vsake igralke, kar pomeni, da bo veliko intervalnih treningov glede dela nog in predvsem same taktike. Poudarek je tudi na natančnosti in na aktivnem dobrem igranju na prve žogice. Igrali bomo tudi veliko različnih dvobojev. Mladinke s temi pripravami tudi zaključujejo pripravljalni del za EP, saj se po Zagrebu vračamo domov za dva dni, kjer bodo v domačih klubih imele še zadnje bolj sprostilne treninge pred EP. Z mladinkami se potem vračamo na Hrvaško 16. julija, kjer jih dva dni pozneje že čaka začetek evropskega prvenstva. Tudi kadetinje se bodo po Zagrebu vrnile v svoje klube, od 18. do 22. julija pa bodo s kadeti imele v Petrovčah še trening z našimi kadeti. Po vsej verjetnosti bodo v Petrovče prišle na kakšen trening tudi hrvaške kadetinje, tako da bodo z njimi lahko igrale tudi prijateljske dvoboje,« je načrt priprav za mladinke in kadetinje pojasnila selektorica Vesna Ojsteršek.

Zaključne tehnične priprave pred evropskim prvenstvom za mlajše kategorije pa bodo danes začeli tudi slovenski kadeti in mladinci, ki bodo do prihodnje srede trenirali na Otočcu. Mladince nato čaka pot v Varaždin, kadeti pa se bodo s kadetinjami pripravljali še v Petrovčah. Kot rezervi sta na priprave vpoklicana tudi Nino Šegula in Matic Čopar. Priprave bosta vodila selektor za kadete in mladince Darijan Vizjak in reprezentančni  trener Jaka Golavšek.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh