Darko Jorgić s Saarbrücknom do pokalne lovorike

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić, je uspešno začel leto 2022. Tudi po njegovi zaslugi je Saarbrücken v finalu zaključnega turnirja nemškega pokala s 3:1 premagal Borussio iz Düsseldorfa. V polfinalu je bil Saarbrücken s 3:2 boljši od ekipe Post SV Mühlhausen.

V napetem polfinalnem obračunu je Darko Jorgić v prvem dvoboju s 3:1 (-9, 3, 8, 7) premagal Daniela Habesohna, vendar je v nadaljevanju Post SV Mühlhausen po zmagah Ovidiua Ionescuja in Irvina Bertranda nad Patrickom Franzisko in Tomasom Polanskyjem povedel z 2:1. V napetem četrtem dvoboju je Franziska po zaostanku z 2:0 v nizih le premagal Hebesohna, tako da je o finalistih odločala igra dvojic. Jorgić in Polansky sta s 3:0 (11, 7, 7) ugnala Bertranda in Ionescuja.

Manj težav je z uvrstitvijo v finale imela Borussia Düsseldrof, ki ekipi RhönSprudel Fulda-Maberzell ni oddala niti dvoboja. Po enkrat so zmagali Kristian Karlsson, Anton Kälberg in Dang Qiu. Toda v finalu so aktualni nemški in evropski prvaki naleteli boljšega od sebe. Pot do zmage je Saarbrücknu tlakoval že Jorgić, ki se je na najboljši možni način maščeval Švedu Källbergu za številne zadnje poraze v medsebojnih tekmah. V napetem obračunu za vsako točko je s 3:2 (-9, 7, 9, -8, 6) slavil Hrastničan, na krilih njegove zmage pa je Franziska s 3:1 premagal Karlssona. Polansky proti Dan Quiju ni prišel do niza, zato pa je bil Franziska boljši še od Källberga za končno slavje ekipe iz Saarbrückna.

»Pred začetkom zaključnega turnirja smo nekoliko zamenjali postavo in s tem nekoliko zmedli nasprotnike. Veseli me, da smo kot ekipa igrali dobro in da je vsakdo od nas prispeval svoj delež h končnemu uspehu. Tudi s svojo igro sem lahko zadovoljen. Pred mano so zdaj tekme v nemškem državnem prvenstvu, nadaljevala se bo tudi liga prvakov, v marcu pa me že čakajo prvi mednarodni turnirji,« je po osvojenem nemškem pokalnem naslovu dejal Jorgić, ki je na svetovni lestvici trenutno na 22. mestu.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh