Darko Jorgić po dolgih letih spet v Hrastniku

Slovensko namiznoteniško reprezentanco v sredo in četrtek čakata tekmi tretjega in četrtega kroga kvalifikacijske skupine A6 za ekipno evropsko prvenstvo, ki bo med 10. in 17. septembrom prihodnje leto v Malmöju na Švedskem. Njihov nasprotnik bo reprezentanca Ukrajine. Prva tekma v sredo bo na sporedu ob 18.30, druga, v četrtek, že ob 17. uri. Obe v športni dvorani Hrastnik.

Tekma z Ukrajinci, ki so v Slovenijo prišli v zelo pomlajeni zasedbi, v takšni so igrali tudi obe tekmi proti Romuniji, bo nekaj posebnega predvsem za najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca, Darka Jorgića. Ne samo zato, ker Slovenija po porazu z Romuni v Črnomlju, potrebuje zmagi, da si zagotovi nastop med najboljšimi evropskimi ekipami na prihodnjem ekipnem evropskem prvenstvu, kot zato, ker bo po dolgih letih spet igral v svojem rojstnem mestu.

»Res je dolgo minilo, kar sem zadnjič igral doma. Mislim, da je bilo to na enem od masters turnirjem v kadetski ali mladinski kategoriji. Vsekakor se bo lepo vrniti domov in upam, da bo dvorana polna ter da nam bodo gledalci pomagali k zmagi, ki nas lahko neposredno popelje na evropsko prvenstvo,« je ob vrnitvi domov dejal 24-letni Jorgić, ki v zadnjem času, vse od poraza s Cristianom Pleteo v Črnomlju, ni več izgubil dvoboja. Pa je igral tako v močnem nemškem prvenstvu kot v ligi prvakov, kjer je v nedeljo s Saarbrücknom premagal francosko ekipo Pontoise Cergy, v petek pa v nemškem prvenstvu s 3:2 še Werder iz Bremna.

»Mislim, da sem v dobri formi. Kažem vrhunske igre tako v prvenstvu kot v ligi prvakov. Res je, da proti Romunom nisem prikazal najboljše igre, vendar se je čutila utrujenost po dolgotrajni odsotnosti na Kitajskem in turnirju v Novi Gorici, ko sem igral v obeh finalih. Veseli me, da sem se po tej tekmi dvignil in iskreno upam, da bom dal svoj delež slovenski reprezentanci pred domačimi navijači,« je želja trenutno desetega igralca na svetovni letvici ITTF.

V vse boljši formi je tudi Deni Kožul, ki se je nedavno tega uvrstil v osmino finala na turnirju WTT Feeder v Düsseldorf, kjer je v dvojicah igral tudi v polfinalu. Na najnovejši svetovni lestvici je pridobil 14 mest in je trenutno na 143. mestu.

»Darko je trenutno v zelo dobri formi, tudi sam v zadnjem obdobju igram boljše in veselim se že, da bomo spet igrali v Sloveniji, čeprav zadnja v Črnomlju ni bila najbolj uspešna. Videl sem, da so Ukrajinci prišli s pomlajeno ekipo, vendar ne smemo nobenega podcenjevati. Vemo, da moramo dobiti obe tekmi, da že v Hrastniku potrdimo uvrstitev na ekipno evropsko prvenstvo. Naredili bomo vse, da pred slovenskimi navijači pokažemo čim boljšo igro in jih razveselimo z dvema zmagama,« je odločen Kožul, ki je v nedeljo v nemški bundesligi prav tako slavil z Grünwettersbacom, proti Ochsenhausnu s 3:2. V posamičnem dvoboju je z 2:3 sicer izgubil z Japoncem Shusukejem Togamijem, zato pa sta z Ricardom Waltherjem v dvojicah dobila izredno pomemben dvoboj proti Francozoma Gauzyju in Roblesu.

Kot je omenil že Kožul, je ukrajinska ekipa v Hrastnik prišla v pomlajeni zasedbi. Njen prvi igralec je 21-letni Anton Limonov, ki je na svetovni lestvici 393., v ekipi pa so še 18-letni Nazar Tretjak (567.), 17-letni Nikita Zavada (606.) in 19-letni Andrij Grebenjuk.

»Čeprav Ukrajinci prihajajo pomlajeni, pričakujem zahtevno tekmo. Morali bomo igrati svoj maksimum, da jih premagamo. Dobro bi bilo, da oba dvoboja dobimo s 3:0, ker bi potem še vedno lahko osvojili prvo mesto v svoji skupini,« je Kožula dopolnil še Jorgić.

V slovenski ekipi bo tretji mož Peter Hribar (320.). »Zagotovo bo to zelo pomembna tekma, v katri vsi pričakujemo zmago. Preprosto moramo zmagati, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo, tako da je nekaj pritiska, vendar verjamem v naš končni uspeh. S svojo trenutno pripravljenostjo sem zadovoljen in upam, da mi bo to uspelo pokazati tudi v naslednjih dneh,« pa je v pričakovanju obeh obračunov v Hrastnik, Hribar.

V slovenski ekipi bosta še nadarjena 16-letnika Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh