Dan odprtih vrat namiznega tenisa v Šentjerneju

Namiznoteniški klub NTK Šentjernej, je pod pokroviteljstvom občine Šentjernej pripravil predstavitev namiznega tenisa v telovadnici OŠ Šentjernej. Dneva odprtih vrat sta se udeležila tudi predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije, Marjan Hribar in župan občine Šentjernej, Jože Simončič, ki sta se protokolarno pomerila tudi za namiznoteniško mizo.

Zaradi znanih ukrepov proti COVIDU-19, je bila prireditev bolj zaprtega značaja, pa tudi trgatev grozdja je bila v polnem teku, tako, da gledalcev skoraj ni bilo, razen nekaj staršev osnovnošolcev. Za predstavitev namiznega tenisa, te lepe in hitre športne igre, se je NTK Šentjernej odločil predvsem z razlogom, da začne uresničevati svoj zastavljeni program, to je strokovna vadba šolskih, lahko tudi predšolskih otrok. Seveda pa namizni tenis Šentjerneju ni neznanka, saj se je tukaj igral kvalitetni namizni tenis, predvsem ženski, te so bile  v 60-tih letih prejšnjega stoletja celo v drugi slovenski ligi.

Že pred to prireditvijo je NTK Šentjernej za OŠ Šentjernej pripravili letak-plakat, s katerim se vabi osnovnošolce na začetek strokovne vadbe in sicer v šolo namiznega tenisa, ki se bo začela 7.oktobra, ob 17.30 uri, v dvorani podjetja KobraTeam, pod pogojem, da nam bodo trenutne razmere to omogočale.

Za Dan odprtih vrat v Šentjerneju, je prireditelj v dvorano postavil šest namiznoteniških miz, z barierami, ki so tvorile lepo kuliso. V ta namen, je NTK Šentjernej povabil mlade igralke in igralca iz novomeškega namiznoteniškega kluba NTK Krka, ki so bili velika dodana vrednost prireditve. Pokazali so nam, kako se lahko z večkratno tedensko vadbo dobi kvalitetne igralke, ali igralce  namiznega tenisa, ki si nato nadgrajujejo znanje na regijskih in republiških tekmovanjih. Svoje znanje namiznega tenisa je predstavilo tudi nekaj učencev OŠ Šentjernej in rekreativci NTK Šentjernej.

Ob začetku prireditve, ki jo je povezoval Jože Robek, je vse prisotne pozdravil župan občine Šentjernej, g. Jože Simončič. Obljubil je, da se bo občina potrudila po najboljših močeh pomagati NTK Šentjernej pri zastavljenih ciljih, predvsem vadbi z najmlajšimi, kar pomeni zagotovitev vadbenih prostorov vsaj dvakrat tedensko po dve šolski uri, pomoč bo nudila tudi pri pridobivanju donatorjev za klub, saj ima občina Šentjernej veliko zelo uspešnih podjetij in podjetnikov.

Tudi Marjan Hribar, predsednik NTZS, sicer tudi župan sosednje občine Šmarješke Toplice, je pohvalil NTK Šentjernej, da je organiziral Dan odprtih vrat namiznega tenisa in obljubil podporo s strani Namiznoteniške zveze Slovenije, kolikor bo to mogoče. Ob tej priložnosti, je tako županu Simončiču, kot tudi predsedniku NTK Šentjernej, izročil priložnostna darila. Predsednik NTK Šentjernej, Dušan Pezelj, pa je Hribarju podaril spominski mini loparček in žogico, z našim logotipom kluba.

Po končani uvodni predstavitvi kluba s strani napovedovalca in pozdravnim nagovorom, sta se Marjan Hribar(nekoč odličen slovenski namiznoteniški igralec in reprezentant) in župan Šentjerneja, Jože Simončič protokolarno pomerila za namiznoteniško mizo. Takoj za njima, pa tudi odličen Krkin igralec Aljaž Šmaljcelj (bronast z mladinskega evropskega prvenstva) in Darko Jakopčič, najboljši šentjernejski igralec zadnjih 15-tih let. Rekreativci NTK Šentjernej in mladi igralci NTK Krke, pa se nato dobro uro in pol izmenjavali med sabo in uživali v tej lepi, varni športni igri.

Napisal: mag. Janez Pezelj

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh