Za las ob finale, na koncu četrte

V Havirovu na Češkem se je končal zaključni turnir centralne evropske superlige, ki je slovenski reprezentanci do 23 let na koncu prinesel četrto mesto. Žal so v polfinalu po neodločenem izidu, 5:5, proti madžarski ekipi Budaörsi ostale brez finala, ker je v nizih izgubila s 17:18, v tekmi za tretje mesto pa so bile s 6:4 boljše od njih češke vrstnice.

Madžarska dvojica Maria Fazekas in Dora Madarasz, je dvoboj proti slovenski reprezentanci začela s prepričljivo zmago proti Sari Tokić in Lari Opeki, že v naslednjem dvoboju pa je Opeka gladko dobila Kornelio Molnar. V nadaljevanju dvoboja je bila na slovenski strani nepremagljiva Tokićeva, ki je bila s 3:2 boljša od Fazekaseve, s 3:1 od Molnarjeve in s 3:0 od Darijeve. Še eno zmago je proti Fazekasevi, prispevala Opeka, bilo je 3:0, žal pa to na koncu ni bilo dovolj za uvrstitev v finale. V odločilni tekmi je Madaraszeva bila s 3:0 boljša od Eme Crnkovič, ki je praznih rok ostala tudi proti Darijevi in Fazekasevi, na koncu pa je o potnicah v finale odločal en niz.

Dobro igro so varovanke Miroslava Tokića prikazale tudi proti češki reprezentanci, kjer se je spet izkazala Tokićeva, ki je vse tri svoje nasprotnice premagala. Najprej je s 3:2 ugnala Anno Klempererovo, nato s 3:0 Jano Vasendovo in za konec s 3:1 še Zdeno Blaškovo. Do ene zmage, proti Klempererovi, je prišla tudi še Lara Opeka, v vseh drugih dvobojih so bile boljše Čehinje, ki so bile tretje, Slovenke pa so turnir končale na četrtem mestu.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh