Vodilne ekipe do novih zmag

V 5. krogu 1. SNTL za ženske so vse tri ekipe v domačih dvoranah prišle do novih zmag. Kajuh-Slovana je bil s 4:0 boljši od Logatca, Arrigoni prav tako s 4:0 od Vrtojbe, Inter Diskont pa s 4:1 od Keme Murexin.

Derbi kroga je bil na Ravnah, kjer je gostoval do tega kroga drugouvrščena Kema Murexin. Pucončanke so v prvih štirih krogih izgubile le z aktualnimi državnim prvakinjam, Kodeljevčankami, dvakrat pa so praznih rok ostale Ravenčanke. V prvem krogu je bil boljši od njih Kajuh-Slovan, v drugem pa Arrigoni. Tokrat so na krilih Nuše Kadiš, ki je ob dveh posamičnih zmagah s Polono Horvat zmagala še v dvojicah, do dveh točk prišle Ravenčanke, za katere je posamično zmago prispevala še Horvatova. V gostujoči ekipi je zmagala le Blažka Harkai, ki je bila s 3:2 boljša od Lee Kadiš. Za Pucončanke sta igrali še Ana Kovačec in Ema Crnkovič.

Državne prvakinje nadaljujejo z odličnimi predstavami. Čeprav tokrat v ekipi ni bilo Enye Moltara, njihova zmaga proti Logatčankam ni bila vprašljiva. Lara Opeka in Tjaša Novak sta bili v dvojicah boljši od Kaje Okorn in Tereze Kovačič, prav tako sta Opeka in Novakova slavili še v posamičnih dvobojih, tako kot tudi Nuša Bolte, ki je premagala Izabel Roner. Vse štiri dvoje so varovanke Špele Polončič dobile s 3:0.

Že pred tednom dni je Arrigoni doma premagal Vrtojbo, vendar težje kot kaže končni izid. V igri dvojic sta Minea Ljuca in Jana Ludvik s 3:1 ugnali Tino Mozetič in Evo Cerkvenič, nato je Ludvikova s 3:2 premagala Cerkveničevo, Vita Kocjančič pa s 3:1 Mozetičevo. Edini dvoboj ki se je končal s 3:0, je bil med Manco Paljak in Valentino Mišigoj, dobila pa ga je Izolčanka.

Izidi 5. kroga v 1. SNTL za ženske: Inter Diskont – Kema Murexin 4:1, Kajuh-Slovan – Logatec 4:0, Arrigoni – Vrtojba 4:0.

Vrstni red: 1. Kajuh-Slovan 10, 2. Inter Diskont 6, 3. Arrigoni 6, 4. Kema Murexin 6, 5. Logatec 2, 6. Vrtojba 0.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh