Valižanka Hurseyjeva boljša od Tokićeve

Po treh zmagah v skupinskem delu olimpijskih kvalifikacij je Sara Tokić v Sarajevu prvič ostala praznih rok. V drugem krogu drugega dela kvalifikacij jo je s 4:0 (4, 5, 5, 8) premagala Valižanka Anna Hursey. Navkljub porazu ima Tokićeva še vedno možnosti, da se na OI v Pariz uvrsti preko repasaža.


V skupinskem delu olimpijskih kvalifikacij je aktualna slovenska državna prvakinja premagala Ukrajinko Margarito Pesotsko, Latvijko Sabino Musajevo in Turkinjo Sibel Altinkayo, tako da ji ni bilo treba igrati prvega kroga drugega dela olimpijskih kvalifikacij. Njena nasprotnica v drugem krogu je bila Hurseyjeva, ki je bila v prvem krogu boljša od Madžarke Dore Madarasz s 4:1 (5, -6, 9, 8, 7).

Hurseyjeva, ki je na svetovni lestvici na 98. mestu, je odlično formo potrdila tudi proti svoji vrstnici, Tokićevi, obe sta stari 17 let, ki ji ni pustila do igre. Nečakinja Bojana Tokića je bila ves čas v podrejenem položaju, njena igra ni bila takšna kot v skupinskem delu kvalifikacij, toda vsega še ni konec. Svojo priložnost bo jutri in v nedeljo lahko iskala v repasažu.

V Sarajevu je igrala tudi Ana Tofant, ki je obstala v skupinskem delu olimpijskih kvalifikacij. Boljši od nje sta bili v skupini A Italijanka Giorgia Piccolin in Hrvatica Hana Arapović.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh