V zaostalih tekmah dve zmagi za Savinjo I

V minulem tednu je bilo v 1. SNTL za moške na sporedu kar nekaj preloženih tekem, najbolj zadovoljni pa so bili lahko v taboru Savinje I, saj so premagali tako Kemo Puconce I, kot Mengeš I. Cirkovce so v 1. SNTL za ženske prišle do pomembne zmage v boju za končnico, ko so v Izoli s 5:4 premagale domači Arrigoni. Kajuh Slovan do še trinajste zmage.

V zaostali tekmi desetega kroga je Savinja I v gosteh premagala Kemo Puconce I s 5:1. Za Pucončane je bil to tretji poraz v prvenstvu, medtem ko so Savinjčani ostali pri štirih, oboji pa so na dobri poti, da se ob vodilnem ŠD SU I in branilcem naslova državnih prvakov, Inter Diskontom, uvrstijo v končnico. Vseeno pa še ne gre odpisati Maribora, ki je resda pri petih porazih, vendar mora med drugim še igrati proti Pucončani in Savinjčani. V Puconcih sta za goste po dvakrat zmagala Patrik Rosc in Jaka Golavšek, enkrat je bil uspešen še Brin Vovk Petrovski, kipa je moral priznati premoč Damjanu Zelku.

Pucončani so bili bolj uspešni v zaostali tekmi 11. kroga, ko so v gosteh s 5:1 premagali domačo Vesno. Za Založane je zmagal le Bojan Pavič, ki je bil boljši od Luke Norčiča, ki je nato premagal Taja Lavriča, po dve zmagi za goste pa sta vpisala Tomaž Pelcar in Damjan Zelko.

Dobro formo je Savinja I potrdila tudi v zaostali tekmi 13. kroga, ko je bila doma s 5:2 boljša od Mengša I. Za goste je do dveh zmag prišel Rok Trtnik, v domači ekipi pa sta po dvakrat zmagala Jaka Golavšek in Brin Vovk Petrovski, enkrat pa Patrik Rosc. Zato pa so Mengšani v tekmi 14. kroga doma premagali Vesno s 5:1. Spet je za Založane do zmage prišel le Bojan Pavič, ki je bil boljši od Roka Trtnika, ki je sicer tudi enkrat zmagal, po dvakrat pa sta se veselila Klemen Jazbič in Andraž Avbelj.

Lahko delo za Kajuh Slovan, Cirkovce uspešne v Izoli

Vodilni Kajuh Slovan je v tekmi 13. kroga doma s 5:0 premagal Kemo Puconce, dvakrat je zmagala Enya Moltara, po enkrat pa Lara Opeka, Tjaša Novak in Nuša Bolte in si je praktično že zagotovil prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva. Bolj napet bo boj za preostala tri mesta, z zmago v Izoli pa so v dobrem položaju Cirkovce. S porazom so Izolčanke bolj ali manj izgubile vse možnosti, da se še vključijo v boj za prva štiri mesta, Cirkovce pa so na dobri poti. Za domačo ekipo je Jana Ludvik priborila tri zmage, enkrat je bila uspešna še Alenka Ačimovič, v gostujoči ekipi pa sta po dvakrat zmagali Ina Unger in Katja Kranjc, v odločilni deveti partiji pa je Daniela Butkovska Tomanič premagala Vito Kocjančič.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh