V Budimpešti ni bilo sreče, na žreb v Beogradu še čakajo

Na WTT Contender turnirju, ki pravkar poteka v Budimpešti, sta nastopili tudi Ana Tofant in Katarina Stražar, ki se nista uvrstili v glavni žreb. Že konec tega meseca pa bosta obe, skupaj z Leo Paulin in Laro Opeka, nastopili v Beogradu na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na evropsko prvenstvo v Romuniji. Priprave na najbolj pomembno ekipno tekmovanje za slovensko žensko reprezentanco ta hip so se začele danes na Otočcu, tam trenirajo tudi najboljše slovenske mladinke in kadetinje.

Na turnirju WTT Contender v Budimpešti slovenski olimpijci niso nastopili, v ženski konkurenci pa sta bili v zadnjem trenutku prijavljeni Tofantova in Stražarjeva. Žal jima žreb ni bil naklonjen, kajti že v prvem krogu kvalifikacij sta se pomerili med sabo, s 3:2 (-11,13, -5, 9, 3) je do zmage prišla Tofantova, ki ji je uvrstitev na glavni žreb, med 32 najboljših, preprečila Yuan Wan iz Kitajske. Slovenki sta praznih rok ostali tudi v prvem krogu kvalifikacij v igri dvojic. S 3:1 (-6, -4, 7, -9) sta bili boljši od njiju Hrvatica Andrea Pavlović in Angležinja Denise Payet.

»Turnir v Budimpešti najprej ni bil načrtovan, vendar smo se na koncu zanj vseeno odločili, kajti ko bo v začetku prihodnjega leta prišla nova lestvica ITTF, nam bo primanjkovalo točk. Obema se je poznalo, da se na turnir nista posebej pripravljali in temu primerna je bila tudi njuna igra. Je pa res, da tudi sreče pri žrebu ni bilo,« je nastopa Tofantove in Stražarjeve komentirala Vesna Ojsteršek, selektorica slovenske ženske reprezentance.

Toda v tem trenutku so za najboljše slovenske namiznoteniške igralke bolj pomembne kvalifikacije za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu, ki bodo od 27. do 29. avgusta v Beogradu.

»S kom bomo igrali v Beogradu še ne vemo, saj je spet prišlo do spremembe sistema tekmovanja. Najprej je bilo rečeno, da bomo v kvalifikacijah igrali proti Grčiji, Estoniji in Islandijo, zato smo se dogovorili, da bi prišla na priprave tudi Jana Ludvik, ker imajo Grkinje v svoji reprezentanci obrambne igralke, vendar ta žreb ne velja več. Proti komu bomo igrale, bo znano šele 25. avgusta. Na evropsko prvenstvo se bodo neposredno uvrstili zmagovalke štirih skupin, drugouvrščene ekipe pa se bodo borile še za zadnje preostalo prosto mesto v Napoca-Cluju,« je pojasnila Ojsterškova.

Dodatna motivacija za slovensko žensko izbrano vrsto bodo zagotovo odlični nastopi Darka Jorgića, Bojana Tokića in Denija Kožula na olimpijskih igrah v Tokiu. »Zagotovo bo to za dekleta dodatni izziv. Je pa res, da se je v Budimpešti Ani in Katarini poznalo, da sta imeli nekaj premora, saj nista še bili najbolj v igri. Verjamem, da bomo v prihodnjih dneh na Otočcu dvignili raven forme,« je optimistično razpoložena slovenska selektorica, ki je na priprave povabila tudi Tjašo Novak, mladinke Saro Tokić, Kim Kastelic, Enyo Moltaro, Evo Cerkvenič in kadetinje Emo Crnkovič, Lano Slatinšek, Katarino Lešnjak, Živo Dogar, Nežo Gazvodo, Nežo Pogačar Žun in Zojo Žolek.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh