Tokićeva in Mitrofanova jutri v Skopju za zlato kolajno

Sara Tokić in Romunka Luciana Mitrofan sta v polfinalu evropskega prvenstva v Skopju s 3:1 (8, 10, -10, 3) premagali Francozinji Leano Hochart in Elise Pujol se uvrstili v finale. V njem bosta jutri, ob 15. uri, igrali proti Romunkama Bianco Mei Rosu in Eleno Zaharia.

Novogoričanka še naprej navdušuje s svojimi predstavami v ženskih dvojicah, kjer sta z Romunko Luciano Mitrofan še naprej nepremagljivi. V polfinalu je slovensko-romunska naveza v napetem obračunu premagala Hochartovo in Pujolovo, tako da sta si že zagotovili najmanj srebrno kolajno. Njuni nasprotnici v finalu bosta Romunki Mei Rosu in Zaharia.

»Sara že v posamičnem delu ni igrala slabo. Prvo kvalifikacijsko skupino je šla gladko skozi, v drugem delu pa je premagala Švedinjo Baasanovi, ki je bila zelo neugodno. Popoldne je potem igrala z Romunko Zahario, ki jo je na mladinskem SP gladko premagala, tokrat pa lahko povedla s 3:1, če sodniki ne bi spregledali enega ‘neca’. Na koncu je izgubila z 2:4. Vemo, da so njena največja težava noge, vendar ima po svojem servisu izpiljene kombinacije, kar ji je dobro uspevalo. Žal v tretji tekmi v skupini, odločilni za uvrstitev na glavni žreb, ni imela pravih možnosti proti neugodni Hochartovi, ki ves čas vleče kratke spine, rotira … Sara je stala predaleč od mize in to je bila njena najslabša predstava na prvenstvu,« je posamične nastope Tokićeve komentirala Andreja Ojsteršek Urh, ki v Skopju vodi slovensko reprezentanco.

»Popolnoma drugače je bilo nato popoldne v dvojicah, kjer je prvič igrala skupaj z Mitrofanovo. Že v prvem dvoboju sta se ujeli, kot da že dolgo igrata skupaj. Tudi Romunka ni igrala s pol distance, je več pri mizi, ima izpiljene servise in dobre prehode, Sara pa je potem samo še nadaljevala. Dokazala je, da zna kakovostno igrati tako pri mizi, kar me je najbolj presenetilo, tudi od mize, s prevzemi forhenda in dobrimi bekend zaključki,« je Ojsteršek Urhova komentirala še nastope najboljše slovenske igralke do 21 let v igri dvojic.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh