Savinja I še drugič boljša od ŠD SU

V soboto je bila v 11. krogu 1. SNTL za moške odigrana le ena tekma, vse druge so bile zaradi covida-19 preložene, v kateri je Savinja I premagala vodilni ŠD SU s 5:4. Savinjčani so Novomeščane z istim izidom premagali tudi v začetku novembra. V soboto bi morale biti na sporedu tudi tekme 11. kroga v 1. SNTL za ženske, vendar so bile vse tri prestavljene na poznejši termin.

Covid-19 še naprej kroji spored tekem v slovenskem ekipnem državnem prvenstvu. Že pred tednom dni so bile v desetem krogu prve moške lige odigrane le tri tekme, v prvi ženski le ena, tokrat so za namiznoteniško mizo stopili le v Lučah.

V prvem delu sezone so Savinjčani v gosteh presenetili lanskoletne finaliste končnice državnega prvenstva, za katere je bil to tudi do zdaj edini poraz v prvenstvu. V Lučah so varovanci Uroša Slatinška, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, enkrat je bil uspešen še Jure Slatinšek, vodili s 4:3 in bili na pragu nove zmage. Toda Patrik Rosc, ki je bil pred tem boljši od Jožka Omerzela, je brez izgubljenega niza premagal Jureta Slatinška, za popolni preobrat pa je poskrbel šele 15-letni Brin Vovk Petrovski, ki je nadigral šest let starejšega Jožka Omerzela. Za sedmo zmago Savinje I v letošnji sezoni je bil ob Vovk Petrovskemu in Roscu, ki je zmagal dvakrat, zaslužen še Jaka Golavšek, ki je praznih rok ostal le v dvoboju proti Urošu Slatinšku.

Jeseničanke do novih dveh zmag

V soboto so bile na sporedu tudi tekme tretjega kroga v 2. SNTL za ženske. Še dva koraka bližje končnemu prvemu mestu so Jesenice, ki so na obeh domačih tekmah prišle do zanesljivih zmag. V prvi tekmi so s 5:1 premagale Preserje, v drugem pa Barbara Jančič, Špela Smolej Milat in Mojca Smolej Rakeku niso oddale niti dvoboja. Obakrat so bile uspešne tudi Mengšanke, ki so Rakek premagale s 5:1, Preserje pa s 5:0.

V 3. SNTL za moške le štiri tekme

V 3. SNTL za moške so bile namesto dvanajstih tekem na sporedu le štiri. Gorica je bila doma s 5:2 boljša od ŠD SU II, ki je v izenačeni tekmi s 4:5 izgubil tudi proti Letriki. Do nove zmage je prišel Logatec, ki je s 5:1 premagal Metliko, Belokranjci pa so praznih rok ostali tudi v Škofji Loki, kjer je bila s 5:3 boljša od njih domača ekipa.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh