Priprave za mladinsko EP na Ravnah in v Zagrebu

Slovenski kadetski in mladinski reprezentanci se že nekaj časa marljivo pripravljajo na evropsko prvenstvo, ki bo od 12. do 21. julija v Malmöju na Švedskem. Moški del ekipe je na pripravah na Ravnah na Koroškem, ženski pa v Zagrebu. Moška olimpijska reprezentanca na pripravah v Vrsarju.

Selektorica za kadete in mladince, Andreja Ojsteršek Urh, je na priprave za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu na Švedskem poklicala Miho Podobnika, Brina Vovka Petrovskega, Domna Hohnjeca in Matica Čoparja, ki bodo igrali v mladinski konkurenci ter Aleksa Korena, Aleksa Koželja, Aleksandra Miščevića in Luko Čačića Blažka, ki bodo igrali v kadetski konkurenci. Za njimi je že prvi del priprav, ki so ga prav tako imeli na Ravnah na Koroškem, v sredo pa so začeli še drugi del priprav, ki jih vodi reprezentančni trener Darijan Vizjak, saj je Andreja Ojsteršek Urh s Darkom Jorgićem, Denijem Kožulom in Petrom Hribarjem na pripravah v Vrsarju.

Dokončno je znano, da bo četrti igralec slovenske moške namiznoteniške reprezentance Aljaž Godec, ki je trenutno eden od sparing partnerjev na pripravah mladinske reprezentance, saj bo v Parizu igral tudi varovanec Bojana Tokića, Belgijec Cedric Nuytinck.

Na Švedskem bo precej manj številna mladinska in kadetska reprezentanca Slovenije, ki se tudi marljivo pripravlja na svoj najpomembnejši nastop v letošnji sezoni. Sara Tokić je s selektorico Vesno Ojsteršek na pripravah v Angliji, medtem ko sta mladinki Lana Slatinšek in Ema Crnkovič ter kadetinji Neža in Neja Gazvoda pod vodstvom Miroslava Tokića na pripravah v Zagrebu.

Znane so tudi že skupine za ekipni del mladinskega evropskega prvenstva v Malmöju. Slovenski mladinci bodo igrali v skupini C, njeni nasprotniki pa bodo Nemčija, Madžarska in Češka. Slovenske mladinke bodo igrale v skupini G, v kateri bodo še Švica, Izrael, Grčija in Škotska. Slovenska kadeti bodo igrali v skupini J proti Luksemburgu, Malti in Latviji, kadetinje pa v skupini E čakajo tekme proti Srbiji, Estoniji in Norveški.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh