Mura Sobota v novi sezoni v 3. SNTL moški

Znane so vse ekipe, ki bodo v novi sezoni igrale v štirih moških in dveh ženskih slovenskih namiznoteniških ligah. Koledar tekmovanj za sezono 2024/25 še ni potrjen, ekipno državno prvenstvo pa se bo začelo konec septembra ali v začetku oktobra.

V 1. SNTL moški bo naslov državnih prvakov branila Savinja I, edina novinka v ligi pa bo njena druga ekipa. Igranju med najboljšimi klubi v Sloveniji se je odpovedala Mura Sobota, ki je bila v minuli sezoni prva po rednem delu tekmovanja, v polfinalu končnice pa so jo zaustavili Savinjčani. Izpadel je velenjski Tempo. Ker se za tekmovanje v prvi ligi ni prijavila nobena druga ekipa, tudi ne Arrigoni in Cirkovce, prvo in drugouvrščeni ekipi 2. SNTL iz minule sezone, bomo v novi sezoni imeli le devet prvoligašev. To so: Savinja I, Maribor I, ŠD SU, Kema Murexin I, Inter Diskont I, Mengeš, Krka, Savinja KPM II, Kajuh-Slovan.

Žal bo tudi v novi sezoni v 1. SNTL ženske le šest klubov. Vesna, ki je bila v minuli sezoni brez poraza prva v 2. SNTL, se ni odločila za napredovanje, prav tako ne ŠD SU in Cirkovce, drugo in tretjeuvrščeni ekipi. Tako bodo tudi v novi sezoni v 1. SNTL ženske igrali Kajuh Slovan, ki bo spet edini kandidat za naslov državnih prvakinj, Inter Diskont, Kema Murexin, Arrigoni, Logatec in Vrtojba.

V 2. SNTL moški bodo v sezoni 2024/25 igrali: Tempo, Ptuj I, Savinja III, Rakek, Xiom Muta, Arrigoni, Cirkovce I, Inter Diskont II in Vesna, v 2. SNTL ženske pa: Vesna, Jesenice, NTK B2, Ljubljana, Rakek, ŠD SU.

V 3. SNTL moški bodo v sezoni 2024/25: Vrhnika I, Ilirija, Vrtojba, NTK B2 Bendl I, Logatec, Mura Sobota, Savinja Žalec I, Škofja Loka, Metlika, NTK B2 II.

Največ ekip bo v 4. SNTL moški, in sicer enajst: Savinja Žalec II, Melamin, Ljubljana, Cirkovce II, NTK B2 III, Maribor II, Vrhnika II, Kema Murexin II, Gorica, Šentjošt, Škofja Loka II.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh