Kajuh-Slovan v vlogi favoritinj proti Ravenčankam

V 1. SNTL za ženske sta se v finale končnice uvrstili ekipi, ki sta bili najboljši že po rednem delu državnega prvenstva, Kajuh-Slovan in Fužinar Inter Diskont. Prva tekma bo na sporedu v soboto, 25. maja, na Ravnah, druga teden dni pozneje v Ljubljani, kjer bo 8. junija, tudi morebitna tretja.

Vloga favoritinj je rezervirana za Kodeljevčanke, ki so v domačih tekmovanjih neporažene vse od leta 2021, ko jih je v odločilni tretji finalni tekmi končnice premagala Vesna. V rednem delu državnega prvenstva so v letošnji sezoni v gosteh Ravenčanke premagale s 4:2, doma pa s 4:1, v polfinalu končnice pa izolski Arrigoni, obakrat s 4:1.

»Peti zaporedni finale in lov na tretji zaporedni naslov je odlična motivacija za dekleta pred prvo finalno tekmo na Ravnah. Na polfinalni tekmi z Izolčankami smo se dobro pripravili in verjeli, da imamo proti ekipi Arrigonija še rezerve v igri. Cilj je bil dobiti dvojice, potem pa smo bili verjeli, da bosta Lara Opeka, ki je že nekaj časa neporažena v državnem prvenstvu, in Tjaša Novak, ki je imela v sezoni le dva poraza, dobili posamični tekmi. Svoje je dodala še Nuša Bolte,« se je polfinalnih tekem z Izolčankami dotaknila Špela Polončič, trenerka Kajuh-Slovana, ki je, kot igralka z njim osvojila dva naslova državne prvakinje.

»Finale z Ravenčankami sem pričakovala že prejšnja leta, pa so bila dekleta iz Keme na koncu vedno bolj zbrana. Ekipa Fužinar Inter Diskonta je zelo kakovostna, ima mlade reprezentantke, ki si želijo zmage. V naši ekipi vidim prednost v zrelosti igralk in konstantnih rezultatih, še posebej Lare in Tjaše. Želim si, da se bodo naše igralke v finalu dobro počutile in da bomo prikazali kakovostno in atraktivno igro za gledalce,« pa je Polončičeva razkrila svoja pričakovanja pred finalom končnice.

Že trenerka Kajuh-Slovana je razkrila »težave« Ravenčank v zadnjih dveh sezonah, ko jih je obakrat v polfinalu zaustavila Kema Murexin. Tokrat so doma Pucončanke premagale s 4:2, v gosteh pa celo s 4:0.

»Res sem vesel, da smo se uvrstili v finale, saj je za to generacijo deklet prvi finale. Proti Kemi se je vse poklopilo. Obe tekmi smo začeli z zmago v dvojicah, kar je v tako izenačenem dvoboju zelo pomembno. Dekleta so imele pravi pristop in obe tekmi odigrale zelo dobro,« je bil po uvrstitvi v finale zadovoljen Jure Dretnik, trener Fužinar Inter Diskonta, ki se je v finale uvrstil po devetih letih, pred tem pa je kar sedemkrat osvojil naslov državnih prvakinj.

»Kajuh-Slovan ima prednost že v sami priprave na finale, saj lahko klub z dvema profesionalnima trenerjema lažje načrtuje treninge in se lahko po potrebi individualno pripravi na nasprotnika. Naša prednost bi lahko bila v tem, da bomo igrali sproščeno, saj ne bo nobenega pritiska, minus pa v tem, da so naše igralke v letošnji sezoni zaradi študijskih in maturitetnih obveznosti trenirale manj, kot smo načrtovali. Toda ne glede na to bomo finale skušali odigrati borbeno, ob dobrem dnevu in z malo sreče pa morda lahko tudi presenetimo,« se ne predaja trener Ravenčank.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh