Državne prvakinje že prve po rednem delu 1. SNTL za ženske

V sedmem krogu 1. SNTL za ženske je Kajuh-Slovan doma premagal Kemo Murexin s 4:1 in si, ob pomoči Ravenčank, ki so doma s 4:3 ugnale Arrigoni, praktično že zagotovile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva. Doma so s 4:1 slavile tudi Logatčanke, ki so bile boljše od Vrtojbe.

Lani najboljši slovenski ženski namiznoteniški ekipi sta se danes na Kodeljevem pomerili v tekmi sedmega kroga redenga dela prvenstva. Tako kot v njihovem prvem medsebojnem obračunu v letošnji sezoni v Puconcih, so tudi v svoji dvorani slavile Kodeljevčanke in tudi tokrat s 4:1. Do edine zmage proti domači ekipi je prišla Ema Crnkovič, ki je bila s 3:0 boljša od Nuše Bolte, medtem ko je Lara Opeka dobila obe posamični tekmi, premagala je Blažko Harkai (3:0) in Emo Crnkovič (3:1), Tjaša Novak pa eno (s 3:0 je premagla Ano Kovačec). Tjaša Novak in Lara Opeka sta slavili tudi v igri dvojic, kjer sta bili s 3:1 boljši od Blažke Harkai in Ane Kovačec.

V odločilnem sedmem dvoboju je na Ravnah Lea Kadiš s 3:2 premagala Mineo Ljuca in svoji ekipi priborila dve pomembni točki v boju za drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva. Junakinja obračuna z Izolčankami je bila predvsem Nuša Kadiš, ki je ob dveh posamičnih zmagah s Polono Horvat slavila tudi v igri dvojic, za Izolčanke pa je bila dvakrat uspešna Jana Ludvik, enkrat pa Manca Paljk.

Do druge prvenstvene zmage, s katero so si bolj ali manj že zagotovile peto mesto, teoretično pa se lahko vmešajo tudi v boj za končnico državnega prvenstva, so prišle Logatčanke. Še drugič so bile boljše od Vrtojbenk, velika okrepitev zanje pa je bila vrnitev Nine Zupančič. Najboljša igralka Logatca zadnjih let je bila s Kajo Okorn uspešna že v igri dvojic, nato pa je premagala še Tino Mozetič in Evo Cerkvenič, eno zmago pa je domači ekipi prinesla še Kaja Okorn. Za gostje je proti Terezi Kavčič do zmage prišle le Eva Cerkvenič.

Izidi 7. kroga v 1. SNTL za ženske: Kajuh-Slovan – Kema Murexin 4:1, Fužinar Inter Diskont – Arrigoni 4:3, Logatec – Vrtojba 4:1.

Vrstni red: 1. Kajuh-Slovan 14, 2. Arrigoni 8 (22:15, 3. Fužinar Inter Diskont 8 (21:16), 4. Kema Murexin 8 (19:15), 5., Logatec 4 (9:24), 6. Vrtojba 0 (4:28).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh