Državne prvakinje nadaljujejo zmagoviti niz

V šestem krogu 1. SNTL za ženske, prvem v letu 2024, je Kajuh-Slovan doma s 4:1 premagal drugouvrščeni Fužinar Inter Diskont. Tudi na preostalih dveh tekmah sta se zmage veselili domači ekipi, Kema Murexin je bila s 4:0 boljša od Vrtojbe, Arrigoni pa s 4:1 od Logatca.

Državne prvakinje so tudi brez Enye Moltara zanesljivo prišle še do šeste zmage v letošnjem državnem prvenstvu. Do dveh posamičnih zmag je prišla Lara Opeka, do ene Tjaša Novak, ki sta slavili tudi v igri dvojic. Za Ravenčanke, ki so igrale brez Polone Horvat, je bila uspešna le Nuša Kadiš, boljša je bila od Nuše Bolte, ki je pošteno namučila tudi Opeko, saj je njen odprt strla šele v petem nizu. Za Ravenčanke sta igrali še Lea Kadiš in Nika Pandev.

Pucončanke so Vrtojbenke premagale s 4:0, vendar sta se morali Blažka Harkai in Ana Kovačec pošteno potruditi, da sta v dvojicah strli odpor Eve Cerkvenič in Tine Mozetič, prav tako v petem nizu pa je Harkaijeva v posamični tekmi premagala Mozetičevo. Lažje delo je imela Ema Crnkovič proti Cerkveničevi ter Ana Kovačec, ki je bila boljša od Petre Pie Fornazarič.

Logatčanke so bile v Izoli brez pravih možnosti presenetile domačo ekipo, čeprav sta v igri dvojic Kaja Okorn in Tereza Kavčič izgubili šele v petem nizu, ki sta ga dobili Jana Ludvik in Minea Ljuca. Za častno logaško zmago je proti Leyli Turk poskrbela, v domači ekipi pa se je z dvema posamičnima zmagama izkazala Ludvikova, eno pa je dodala še Manca Paljk.

Izidi 6. kroga SNTL za ženske: Kajuh-Slovan – Fužinar Inter Diskont 4:1, Kema Murexin – Vrtojba 4:0, Arrigoni – Logatec 4:1.

Vrstni red: 1. Kajuh Slovan 12, 2. Arrigoni 8, 3. Kema Murexin 8, 4. Fužinar Inter Diskont 6, Logatec 2, Vrtojba 0.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh