Zmagovalec evropskega TOP 16 že na 12. mestu svetovne lestvice

Darko Jorgić, ki je v nedeljo zmagal na evropskem TOP 16 v švicarskem Montreuxu, je na svetovni lestvici ITTF pridobil pet mest in je trenutno na 12. mestu. Od evropskih igralcev sta pred njim le Nemca Dimitrij Ovtcharov na šestem mestu in Timo Boll na osmem.

Med prvih enajst na svetovni lestvici ITTF ni bilo nobenih sprememb. Na prvem mestu sta še vedno Kitajca Fan Zhendong in Ma Long, na tretjem mestu je Brazilec Hugo Calderano, največji preskok med prvih 50 pa je naredil prav Darko Jorgić. Poraženec finala evropskega TOP 16, Šved Truls Möregard, je pridobil štiri mesta in je skupno dve mesti za Hrastničanom.

»Korak za korakom, ampak grem proti svojemu cilju,« je na svojem FB profilu zapisal Jorgić.

Od ostalih slovenskih igralcev je Bojan Tokić ostal na 67. mestu, Deni Kožul na 107., Peter Hribar na 296. in Tilen Cvetko na 464. mestu.

Na ženski svetovni lestvici je največji preskok naredila Nemka Yang Han, zmagovalka ženskega evropskega TOP 16, ki je pridobila šest mest in je zdaj 14. To je zdaj tudi najboljša evropska uvrstitev, na prvih dveh mestih sta Kitajski Sun Yingsha in Chen Meng, na tretjem je Japonka Mima Ito. Kaj pa Slovenke? Še vedno je najvišje uvrščena Alex Galić, ki je na 163. mestu, Ana Tofant je na 219., Katarina Stražar na 274, Aleksandra Vovk na 289., Lara Opeka na 610. Nina Zupančič na 790., Tjaša Novak na 797. in Lea Paulin na 820. mestu.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh