Žiga Kristijan Žigon drugič, Sara Tokić prvič

V Športnem centru Dolgi most v Ljubljani je v organizaciji NTK Vesna in NTZS potekal tudi drugi letošnji turnir za člane in članice do 21 let. Pri članih je prvo mesto osvojil Žiga Kristijan Žigon (Inter Diskont), ki je bil prvi že v Murski Soboti, drugi je bil Aljaž Goltnik (Mengeš), tretje mesto pa sta si delila Miha Fatur (Savinja) in Aleks Koren (Cirkovce). V ženski konkurenci je bila najboljša Sara Tokić (Vrtojba), drugo mesto je osvojila Blažka Harkai, tretji pa Ema Crnkovič (obe Kema Murexin) in Kim Kastelic (Krka).

V nekoliko okrnjeni konkurenci je med 26 igralci Žigon v finalu po preobratu s 4:3 (-11, 5, -10, -6, 7, 6, 9) premagal Goltnika, ki je bil v polfinalu s 4:0 (8, 8, 8, 11) boljši od Faturja, Žigon pa je s 4:2 (4, -13, -5, 8, 4, 4) ugnal Korena. Matic Čopar (Savinja), ki je bil v Murski Soboti drugi, ni nastopil, medtem ko se Jure Smodiš (Kema Murexin) in Dejan Jovanović (Savinja), ki sta bila na prvem turnirju tretja, nista prebila do polfinala. Jovanovića je v prvem krogu s 4:3 premagal Gašper Srebočan Čebela (Savinja), ki ga je v četrtfinalu premagal Koren, za Jovanovića pa je bil prav tako v četrtfinalu usoden Goltnik.

V ženski konkurenci je nastopilo le osem igralk. Med prijavljenimi ni bilo zmagovalke Enye Moltara (Kajuh Slovan), prav tako ne finalistke Polone Horvat (Inter Diskont) in njene klubske soigralke Nuše Kadiš, ki je bila v Murski Soboti tretja. Prvo mesto je tako osvojila Tokićeva, ki na prvem turnirju ni igrala, ki je v finalu s 4:0 (1, 9, 7, 7) premagala Harkaijevo, tretjo s prvega turnirja. V polfinalu je Tokićeva bila s 4:1 (4, 9, 4, -8, 7) boljša od Kastelčeve, Harkaijeva pa s 4:2 (7, -9, 8, 9, -7, 6) od Crnkovičeve.

Izidi člani do 21 let

Izidi članice do 21 let

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh