Že v prvem krogu proti najboljšemu na svetu

Darko Jorgić na finalnem turnirju WTT, ki se bo začel jutri v Dohi, ni imel prav veliko sreče pri žrebu. Že v prvem krogu se bo, ob 11. uri po srednjeevropskem času, pomeril z najboljšim na svetu, Kitajcem Fan Zhedongom. Nagradni sklad znaša 340 tisoč ameriških dolarjev.

Petindvajsetletni Hrastničan je v Katar prišel dobro razpoložen, saj je na zadnjih dvobojih za svoj Saarbrücken prikazal zelo dobro formo. Zato so bila tudi njegova pričakovanja velika, žal pa mu ni bil naklonjen žreb, ki mu je namenil Fan Zhedonga. Tako se je ponovila zgodba z zadnjih nekaj turnirjev WTT, ko mu je žreb pogosto namenil nasprotnike, ki mu ne ustrezajo.

»Žreb mi res ni bil najbolj naklonjen, dobil sem Fan Zhedonga, prvega igralca sveta, prvega nosilca … Ne preostane mi drugega, kot da se s tem pomirim, se osredotočim na svojo igro in kar bo, bo. Z njim sem igral oktobra leta 2022 na turnirju v Macau, v četrtfinalu me je premagal s 3:0. V prvem nizu sem še imel neke možnosti, nato sem bil v podrejenem položaju. Če bom želel z njim igrati enakovredno, bom moral prikazati svojo najboljšo igro, ki sem jo v tem trenutku sposoben igrati. Vsako točko bom moral odigrati sproščeno, na svojem maksimumu,« je pred jutrišnjem obračunu s številko ena svetovnega namiznega tenisa dejal Jorgić, ki je novo leto dočakal v krogu svoje družine.

S Fan Zhedongom se je Jorgić pomeril tudi pred nekaj več kot štirimi leti, ko je v osmini finala odprtega prvenstva Avstrije izgubil z 0:4. Zmagovalec tega dvoboja bo v četrtfinalu igral proti boljšemu iz dvoboja med Hugom Calderanom (Brazilija) in Quadrijem Aruno (Nigerija). Preostali pari prvega kroga so še: Ma Long (Kitajska – Jang Woojin (J. Koreja), Anton Kallberg (Švedska) – Lin Gaoyuan (Kitajska), Lin Shidong (Kitajska) – Dang Qiu (Nemčija), Lin Yun-Ju (Tajvan) – Liang Jingkun (Kitajska), Tomokazu Harimoto (Japonska) – Dimitrij Ovtcharov (Nemčija) in Felix Lebrun (Francija) – Wang Chuqin (Kitajska).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh