Založani neposredno v prvo ligo

S tekmami petega kroga se je končalo letošnje tekmovanje v 2. SNTL za moške. Z dvema domačima zmagama, proti Rakeku in Melaminu, se je prvega mesta veselila Vesna, ki se je neposredno uvrstila med najboljše slovenske klube. V kvalifikacijah za uvrstitev v 1. SNTL za moške bo igral Cornilleau Mengeš II, ki je do odločilne zmage prišel že minulo sredo v Kranju.

Zaloška Vesna je še v lanski sezoni igrali kvalifikacije za obstanek v 2. SNTL za moške, v letošnji pa so v devetih tekmah le enkrat izgubili, v prejšnjem krogu na Ptuju, vendar zanje ta poraz ni bil usoden. V soboto so v svoji dvorani naprej brez izgubljenega dvoboja premagali Rakek, po dvakrat sta zmagala Taj Lavrič in Filip Krolle, eno pa je prispeval Aljaž Fortuna, nato pa so s 5:1 ugnali še Melamin. Spet sta po dvakrat slavila Lavrič in Krolle, eno zmago pa je dodal Bojan Maselj. Veliko zaslug za vrnitev med najboljše slovenske klube je imel tudi trener Bojan Pavič, ki je po dolgih letih v letošnji sezoni tudi igral za svojo ekipo. Prav tako se je po treh leth v klub vrnil mladi Lavrič.

Druga mengeška ekipa je po dveh domačih zmagah v četrtem krogu v petem potrebovala le še zmago v Kranju proti domači ekipi NTK B2, ki se je že sprijaznila, da bo v prihodnji sezoni igrala v 3. SNTL za moške. Mengšani kljub temu niso ničesar prepustili naključju, v Kranju so prišoli v svoji najmočnejši zasedbi in po dveh zmagah Mitje Zavca, Nejca Erjavca in eni Aljaža Goltnika brez težav premagali Kranjčane. V kvalifikacijah za vrnitev v 1. SNTL za moške bodo v soboto igrali z ekipo Xiom Muta. Prva bo na sporedu na Muti, druga in morebitna tretja pa v Mengšu.

Sezone tudi še ni konec za Soboto, ki bo morala igrati kvalifikacije za obstanek v 2. SNTL za moške. V zadnjem krogu so v domači dvorani obakrat ostali praznih rok. V prvi tekmi jih je premagal velenjski Tempo s 5:0, v drugi pa po izenačenem dvoboju s 5:4 še Ptuj, ki je pred tem s 5:4 v gosteh premagal še Kemo II. Z dvema tesnima zmagama so prvenstvo končali na tretjem mestu, z istim številom točk pa je bil četrti Tempo, ki je po zmagi v Murski Soboti zmagal še v Puconcih.

Z dvema zmagama s 5:0 je prvenstvo končala Ilirija. V dopoldanskem obračunu so premagali Melamin, v popoldanskem, v neposrednem obračunu za peto mesto, pa še Rakek, ki se je tako moral zadovoljiti s šestim mestom.

Izidi petega kroga v 2. SNTL za moške

Savinja II v drugo ligo, Gorica v kvalifikacije

V soboto sta bili na sporedu le še dve tekmi četrtega kroga v 3. SNTL za moške. Vse druge so bile odigrane že prej, najbolj zadovoljni pa so bili v taboru Savinje II, saj so se brez poraza uvrstili v 2. SNTL. Savinjčani so si prvo mesto zagotovili v začetku prejšnjega tedna, ko so v Novem mestu s 5:0 premagali domači ŠD SU. Po dvakrat sta za Savinjo II zmagala Matic Čopar in Brin Vovk Petrovski, enkrat pa Dejan Jovanović. Novomeščani so s tem porazom ostali tudi brez drugega mesta in dodatnih kvalifikacij za napredovanje v višji rang tekmovanja. Zanje je bil usoden poraz v drugem krogu, ko so v Novi Gorici proti domači ekipi izgubili s 4:5. Novogoričani so v zadnjem krogu sicer proti Vrhniki izgubili s 3:5, a so po zmagi nad Škofje Loko s 5:2 ohranil drugo mesto in si s tem tudi zagotovili nastop v kvalifikacijah za 2. SNTL. Njihov nasprotnik bo Sobota, prvo tekma pa bo na sporedu to soboto v Murski Soboti.

Izidi četrtega kroga 3. SNTL za moške

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh