Zafoštnik prvič, Tokićeva še drugič

Na drugem odprtem turnirju Republike Slovenije v vzorni organizaciji NTK Kema-Murexin je v Puconcih tako kot na prvem, v začetku oktobra, na Ravnah na Koroškem, v ženski konkurenci slavila Sara Tokić (Letrika). V moški konkurenci se je prvega mesta veselil izkušeni Gregor Zafoštnik (Sobota), ki na prvem turnirju ni igral. Tako Tokićeva kot Zafoštnik sta do zmage prišla šele v sedmem nizu. Tokićeva je bila boljša od Lare Opeke (Kajuh-Slovan), Zafoštnik pa od domačina Damjana Zelka (Kema-Murexin).

V ženski konkurenci je bilo prijavljenih le 20 igralk, manjkale pa so tudi nekatere slovenske reprezentantke (Ana Tofant, Katarina Stražar, Lea Paulin). Spet je bila v najboljši dnevni formi Tokićeva, ki je na Ravnah na Koroškem v finalu premagala Stražarjevo s 4:3, sedem nizov pa je potrebovala tudi v Puconcih, da je strla odpor Opeke. V velikih težavah je bila nečakinja dolgoletnega slovenskega reprezentanta, Bojana Tokića, tudi v polfinalu, kjer je prav tako s 4:3 (-11, -10, 7, 4, -10, 8, 5) premagala Nino Zupančič (Logatec), pred tem pa je po zmagi v kvalifikacijski skupini bila s 4:0 boljša od Nuše Bolte (Kajuh-Slovan). Z manj težavami se je do finala prebila Opeka, ki je v finalnem delu premagala svoji klubski soigralki, v četrtfinalu brez izgubljenega niza Tjašo Novak in v polfinalu s 4:1 (-7, 3, 7, 4, 8) še Enyo Moltara.

Finalni obračun je bolje začela 21-letna Ljubljančanka, ki je dobila uvodni niz, naslednja dva sta pripadla pet let mlajši Novogoričanki, ki je vodila tudi s 3:2, bolj zbrana pa je bila tudi v odločilnem, sedmem nizu. Končni izid je bil 4:3 (-9, 6, 6, -7, 10, -7, 8). Prvo mesto je tako pripadalo Sari Tokić, druga je bila Lara Opeka, tretje mesto pa sta si delili Nina Zupančič in Enya Moltara.

Bolj številen je bil moški turnir, na katerem je nastopilo 33 igralcev. Čeprav Zafoštnik ni bil med nosilci, je nekdanji reprezentant samo potrdil, da je še vedno sposoben igrati na visoki ravni. V letošnji sezoni igra v drugi ligi za Soboto, v kvalifikacijski skupini pa je imel največ težav proti domačinu Luki Norčiču, ki ga je premagal s 3:2. V finalnem delu je v osmini finala s 4:2 premagal Darka Jamška (Inter Diskont), v četrtfinalu pa prvega nosilca turnirja, Tomaža Pelcarja (Kema-Murexin) s 4:1. S 4:1  (4, 10, -4, 8, 4) je bil boljši tudi od tretjega nosilca, Andraža Novaka, ki je v četrtfinalu s 4:3 zaustavil mladega Brina Vovka Petrovskega (Savinja), zmagovalca prvega turnirja na Ravnah na Koroškem.

Drugi polfinalist, četrto postavljeni nosilec, Zelko, je po zmagi v svoji kvalifikacijski skupini v osmini finala na kolena spravil klubskega soigralca, Jureta Smodiša s 4:0, v četrtfinalu pa s 4:1 Matevža Črepnjaka (Maribor-ZM). V polfinalu je proti drugemu nosilcu, Eriku Paulinu (Arrigoni) zaostajal že z 2:3, vendar je bil v šestem in sedmem nizu veliko boljši tekmec in slavil s 4:3 (4, -11, -8, 11, -5, 4, 7).

V finalnem obračunu je dolgo bolje kazalo Zelku, ki je vodil že s 3:1 v nizih, vendar je Zafoštniku uspel popoln preobrat, šesti in sedmi niz pa sta se končala na razliko. Končni izid je bil 4:3 (-3, 9, -7, -9, 7, 9, 11) za Zafoštnika, ki je tudi osvojil prvo mesto. Drugi je bil Zelko, tretje mesto pa sta si delila Andraž Novak in Erik Paulin.

Izidi 2. odprtega turnirja RS za članice

Izidi 2. odprtega turnirja RS za člane

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh