Za četrtfinale proti Danski ali Madžarski

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu v Južni Koreji dobila možnega nasprotnika v osmini finala. V sred bo to Danska, ki je bila v skupini 4 druga za Francijo in pred Avstrijo, Avstralijo in Alžirijo, ali Madžarska, ki je v skupini 1 osvojila tretje mesto za Kitajsko in Hrvaško ter pred Belgijo in Kubo. Tekma bo v sredo.

Izbranci Andreje Ojsteršek Urh so bili v skupinskem delu SP kot zmagovalci skupine 7 ena od osmih reprezentanc, ki se je neposredno uvrstila v osmino finala. To je uspelo še Kitajski, Nemčiji, Južni Koreji, Franciji, Japonski, Švedski in Portugalski, medtem ko drugo- in tretje uvrščene ekipe v sredo čakajo še dodatne kvalifikacije. Slovenska izbrana vrsta bo igrala ali proti Danski ali proti Madžarski.

»Na Dansko nimamo najlepših spominov, saj nas je lani septembra na ekipnem EP v Malmöju v drugem krogu predtekmovanja premagala s 3:1. Sodeč po lestvici ITTF in načinu igranja, bo to za nas zelo neugoden nasprotnik, ampak to bi bolj ali manj veljalo za vse morebitne nasprotnice. Danci imajo neugodnega Andersa Linda, tu pa sta še Jonathan Groth in Tobias Rasmussen. Vsi trije so levičarji. V vsakem primeru si bomo najprej v miru ogledali tekmo med Dansko in Madžarsko, ki je danes v odločilni tekmi za tretje mesto v skupini 1 premagala Belgijo, nato pa bomo delali taktiko za nasprotnika,« je žreb v Busanu komentirala slovenska selektorica Ojsteršek Urhova.

Danska je v skupini 4 s 3:1 izgubila proti Franciji, s 3:1 pa je nato premagala Avstralijo, Alžirijo in Avstrijo. Najvišje na svetovni lestvici je Anders Lind (28.), takoj za njim je Jonathan Groth (29.), oba sta do zdaj dobila pet dvobojev, enega pa sta izgubila, medtem ko je Tobias Rasmussen (730.) izgubil vse tri dvoboje.

V skupini 1 je Madžarska v odločilni tekmi za uvrstitev v dodatne kvalifikacije s 3:2 premagala Belgijo. Dve zmagi jim je prinesel Tamas Lakatos (301.), eno pa Adam Szudi (245.), brez nje je ostal Bence Majoros (130.). SP so začeli z zmago proti Portoriku s 3:1, nato pa so izgubili s Hrvaško z 1:3 in s Kitajsko z 0:3. Lakatos je do zdaj zmagal v štirih dvobojih, izgubil je enega, Szudi je zmagal dvakrat in trikrat izgubil, Majaros je oba svoja dozdajšnja dvoboja ostal praznih rok, njihov četrti igralec, Csaba Andras (328.) pa je enkrat zmagal in dvakrat izgubil.

V slovenski reprezentanci je Darko Jorgić dobil vse šest dvobojev, Deni Kožul in Peter Hribar pa sta po trikrat zmagala in enkrat izgubila.

Pari osmine finala ekipnega SP

Sreda: Kitajska – Anglija/Romunija, Hongkong – Avstrija – Japonska, Slovenija – Madžarska/Danska, Kazahstan/Indija – Južna Koreja, Francija – Češka/Poljska, Hrvaška – Brazilija – Portugalska, Švedska – Srbija/Tajvan, Singapur/Iran – Nemčija.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh