Vesna ostaja prvoligaš

V Puconcih je bila na sporedu druga tekma kvalifikacij za uvrstitev v 1. SNTL. Še drugič zaporedoma je do zmage prišla zaloška Vesna, ki je po sobotni domači zmagi s 5:3, v Puconci premagala domačo Kemo II s 5:0 in ostala tako ostala med najboljšimi slovenskimi klubi. Prav tako je v drugoligaški konkurenci ostal Ptuj, ki je v Kranju premagal B2 Bendl s 5:1, v prvi medsebojni tekmi je bilo 5:0 za Ptujčane.

Založani, ki so bili v letošnji sezoni novinci v prvoligaški konkurenci, so uspešno prebrodili kvalifikacijski tekmi z mladimi Pucončani. Čeprav so domačine premagali s 5:0, pa njihova zmaga le ni bila tako gladka, kajti kar trije od petih dvobojev so bili odločeni šele v petem nizu. Dvakrat je s 3:2 slavil Filip Kolle, ki je bil boljši od Jana Lipiča in Jureta Smodiša, enkrat pa Taj Lavrič, ki je v petem nizu s 14:12 strl odpor Nina Šegule. Lavrič je bil s 3:1 boljši tudi od Jana Lipiča, brez izgubljenega niza pa je do zmage prišel Bojan Pavič, ki je hkrati tudi trener zaloške ekipe.

Kema Puconci II – Vesna  0:5

Še bolj prepričljivi so bili v boju za obstanek v 12. SNTL Ptujčani, ki so drugouvrščeno ekipo 3. SNTL po domači zmagi s 5:0 premagali še v gosteh. Edino zmago za domačo ekipo je dosegel Jan Krč, ki je bil s 3:2 boljši do Marcela Šegule, ki je v prvem dvoboju premagal Klemna Beleharja. Po dvakrat sta za ptujsko ekipo zmagala Gorazd Selišek in Luka Krušič.

NTK B2 Bendl – Ptuj  1:5

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh