Vesna in ŠD SU v Puconcih nista dovolila presenečenja

S tekmama v Puconcih se je začela končnica v obeh 1. SNTL. Na obeh tekmah sta slavili gostujoči ekipi, ki sta redni del državnega prvenstva končali na prvem mestu: ŠD SU je s 5:0 premagal moško ekipo Keme Puconcev I, zaloška Vesna pa je bila od domače ekipe boljša s 5:1.

V končnici državnega prvenstva ima obe svoji ekipi le NTK Kema Puconci, ki po pričakovanjih, proti najboljšima ekipama rednega dela državnega prvenstva, nista imeli prav veliko možnosti za uspeh. Za edino domačo zmago je poskrbela Ana Kovačec, ki je po hudem boju s 3:2 (-4, 8, 10, -14, 9) ugnala Špelo Trelec, v vseh preostalih dvobojih pa so gostje slavile s 3:0. Tamara Pavčnik in Ivana Zera sta vknjižili po dve zmagi, eno pa je dodala še Trelčeva.

Čeprav je v prvem dvoboju Damjan Zelko pošteno namučil izkušenega Jureta Slatinška, ki je po zaostanku z 1:2 v nizih, do zmage prišel v petem nizu, Pucončani novomeški ekipi niso odvzeli niti dvoboja. V njihovih vrstah je svojo nalogo zelo dobro opravil tudi mladi Jožko Omerzel, ki je s 3:1 premagal najboljšega domačega igralca Tomaža Pelcarja. Zelo prepričljiv je bil Uroš Slatinšek, ki je bil z Mitjo Horvatom iz Fužinar Inter Diskonta tudi najboljši posameznik rednega dela prvenstva, še eno zmago pa je dodal Jure Slatinšek.

V 1. SNTL za moške bo druga polfinalna tekma med lanskoletnima finalistoma, Fužinar Inter Diskontom in Mariborom, sicer branilcem naslova državnih prvakov, na sporedu v soboto, medtem ko bodo Izolčanke in Kodeljevčanke svojo tekmo odigrale v ponedeljek, 7. junija. Tudi tu gre za ponovitev lanskoletnega finala, v katerem je bil Arrigoni boljši od Kajuh Slovana.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh