V Tivoliju bo kar 28 od najboljših 30 igralcev sveta

Vse bliže je tudi eden največjih turnirjev iz serije WTT, ki ga bo v začetku julija gostila Ljubljana. Serija pod okriljem World TableTennisa se tako že tretje leto zaporedoma vrača v Slovenijo. Pred dvema letoma, ko je svet še čutil posledice virusa Covid-19, sta bila dva zaporedna turnirja v Laškem, ki je v svetu namiznega tenisa znan tudi po enem najodmevnejših turnirjev za športnike invalide, ki igrajo namizni tenis. Lani se je turnir preselil v Novo Gorico, kjer bo letos ob koncu leta tudi svetovno prvenstvo za mlajše kategorije. Tokrat pa bo turnir najvišjega razreda, WTT Star Contender, v legendarni dvorani Tivoli, ki leta 1965 gostila tudi svetovno prvenstvo.

Pogled na listo prijavljenih je že zdaj več kot navdušujoč. Pretekli teden se je celo pojavila možnost, da bi v Tivoliju na začetku julija videli vse, ki so prijavljeni. To bi pomenilo kar 28 najboljših igralcev s svetovne moške lestvice iz TOP 30. Med njimi je že lep čas tudi najboljši slovenski igralec Darko Jorgić, ki je trenutno na 13. mestu na svetu. Domači prireditelji na čelu s Tomažem Kraljem, ki je medtem prevzel tudi začasno vodenje Namiznoteniške zveze Slovenije, so si priborili tudi možnost, da podelijo nekaj povabil tujim igralcem, obenem pa bodo poskrbeli, da bodo ob Hrastničanu stik s svetovno elito imeli še nekateri najboljši slovenski igralci.

Nagradni sklad 250 tisoč ameriških dolarjev

»Veseli nas, da se po dolgih letih v Ljubljano, Halo Tivoli, vrača veliko mednarodno prvenstvo v namiznem tenisu, kar je lepo priznanje in zaupanje s strani WTT-ja in ITTF-a, ki smo si ga pridobili z odlično organizacijo mednarodnih turnirjev v zadnjih šestih letih in še posebej med covidom. Udeležba na letošnjem turnirju bo izjemna in gledalci in gledalke bodo imeli priložnost gledati največje mojstre namiznega tenisa v moški in ženski kategoriji, na čelu z verjetno najboljšim igralcem vseh časom Ma Longom. Hkrati pa boste lahko navijali za našega igralce in igralke, na čelu z asom Darkom Jorgićem, ki diha za ovratnik najboljšim kitajskim igralcem. Brez sponzorjev zveze in turnirja, tukaj bi rad izpostavil Slovensko turistično organizacijo in Mestno občino Ljubljana, pa takega spektakla ne bi mogli gledati v Sloveniji, za kar se jim najlepše zahvaljujem. Vse prav lepo vabim, da si pridejo ogledat s kakšno hitrostjo in rotacijo letijo žogice, ko jih udarjajo najboljši. S kakšnim tekmovalcem se boste lahko pomerili v navijaški vasi,« je poln navdušenja predsednik organizacijskega odbora turnirja v Ljubljani z nagradnim skladom 250.000 USD, Tomaž Kralj.

Tako kot ob vseh predhodnih turnirjih, ki so jih pripravili v Sloveniji, tudi v nižjih kategorijah, je tudi tokrat v organizacijski ekipi tudi mag. Borut Miklič: »V zadnjih letih smo v nemogočih pandemičnih razmerah bili eni izmed redkih na svetu, ki smo se upali organizirati profesionalne turnirje najvišjega svetovnega ranga. Celotna ekipa je s trdim, profesionalnim in nesebičnim delom dokazala, da zmoremo. Zelo smo veseli, da je Svetovna namiznoteniška zveza prepoznala potencial Slovenije, tako po organizacijski kot športni plati. Ponosni smo, da nam je uspelo pripeljati v Slovenijo enega izmed največjih petih turnirjev v namiznem tenisu v letu 2023. Zato želijo nastopiti v Sloveniji praktično vsi najboljši igralci in igralke namiznega tenisa na svetu. Cilj je bil, da bi Hala Tivoli po skoraj 60 letih spet gostila najboljše svetovne igralce in igralke namiznega tenisa, in to nam je uspelo. Tu bi se zahvalil za podporo vsem pokroviteljem, ki so omogočili ta dogodek, še posebej pa Slovenski turistični organizaciji in Mestni občini Ljubljana. Kot je izpostavil že predsednik pa vas vabim, da ste v začetku julija čim bliže dvorani Tivoli, kjer bo pestro ves dan. Tudi pred dvorano.”

Še v tem letu bosta v Sloveniji še dva turnirja serije WTT nižjega ranga. Eden med njima bo tudi popotnica mladim slovenskim igralcem pred SP mladincev in kadetov, ki bo konec leta v Novi Gorici. Tudi za to ima največ zaslug zgledno sodelovanje omenjene organizacijske ekipe in združenja WorldTableTennis.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh