V nepopolnem krogu favoriti do novih zmag

V nepopolnem 1. krogu 1. SNTL za moške so v derbiju s Kemo Puconci I do pomembne zmage s 4:3 prišli Mariborčani. Z njo so še korak bližje uvrstitvi v končnico, kar po gostujoči zmagi nad Tempo s 4:0 velja tudi za ŠD SU. S 4:0 je doma proti Inter Diskontu slavila tudi Mura Sobota I, najbolj napeto pa je bilo v Novem mestu, kjer je domača Krka s 4:3 premagala Kajuh-Slovan. Tekma med Mengšem in Savinjo I je preložena.

Čeprav Savinjčani že drugič zaporedoma, zaradi reprezentančnih obveznosti Brina Vovka Petrovskega in Mihe Podobnika niso igrali, so še vedno na prvem mestu, vendar z enakim številom točko kot Mariborčani in Novomeščani. Težje so do dveh točk prišli aktualni državni prvaki, ki so odpor gostov iz Puconcev strli šele v sedmem dvoboju, v katerem je Matevž Črepnjak s 3:0 premagal Luko Norčiča. Pred tem sta Grego Komac in Tomaž Roudi s 3:2, zadnji niz se je končal na razliko, premagala Tomaža Pelcarja in Damjana Zelka, v posamičnih dvobojih pa je Roudi s 3:0 ugnal Norčiča, Komac pa s 3:1 Zelka, ki je bil pred tem boljši od Črepnjaka. Dvakrat je za goste slavil Pelcar.

Manj težav so v Velenju imeli Novomeščani, ki so domači ekipi oddali le en niz. Po enkrat so zmagali brata Jure in Uroš Slatinšek in Jožko Omerzel, Omerzel in Uroš Slatinšek pa sta bila uspešna še v igri dvojic.

Tudi Sobočani gostom z Raven niso oddali niti enega dvoboja, vendar so se morali za zmago bolj potruditi. Že v igri dvojic sta Mitja Horvat in Bojan Ropoša odpor Žige Kristijana Žigona in Darka Jamška strla šele v petem nizu, prav tako pa tudi Gregor Zafoštnik proti Žigonu v posamičnih obračunih. Nekaj lažjo pot do zmage je proti Bojanu Paviču imel Mitja Horvat, ki je slavil s 3:1, brez izgubljenega niza pa je Andreja Bača premagal Ropoša.

V Novem mestu je Kajuh-Slovan že vodil s 3:2 v zmagah. Bor Brodnjak in Andraž Novak sta v igri dvojic s 3:2 premagala Aljaža Šmaljclja in Nevena Karkovića. V posamičnih dvobojih je Novak prišel še do dveh zmag, za Novomeščane pa sta bila uspešna Šmaljcelj in Denis Pintar. Izkušeni Karković je nato v šestem dvoboju s 3:0 premagal Brodnjaka, drugi tujec v novomeški ekipi, Matej Mamut, pa je bil prav tako s 3:0 boljši od Filipa Mušiča.

Izidi 11. kroga 1. SNTL za moške: Maribor – Kema Murexin 4:3, Krka – Kajuh-Slovan 4:3, Tempo – ŠD SU 0:4, Mura Sobota I – Inter Diskont 4:3.

Vrstni red: 1. Savinja I 18 (tekma manj), 2. Maribor 16, 3. ŠD SU 16, 4. Mura Sobota I 14 (tekma manj), 5. Kema Murexin 12, 6. Fužinar Inter Diskont I 6, 7. Mengeš 6, 8. Krka 6, 9. Kajuh-Slovan 2, 10. Tempo 2.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh