V Münchnu od Slovencev v konkurenci le še Darko Jorgić

Četrti tekmovalni dan slovenski reprezentanci na evropskem prvenstvu v Münchnu v namiznem tenisu ni prinesel prav veliko razlogov za zadovoljstvo. Edini, ki je bil v prvem krogu glavnega turnirja uspešen, je bil drugo postavljeni nosilec, Darko Jorgić, ki je premagal Srba Marka Jevtovića s 4:1 (10, -10, 8, 6, 6). Najbližje napredovanju v drugi krog je bila še Ana Tofant, ki je proti Ukrajinki Margariti Pesocki izgubila s 3:4 (-4, -7, -9, 9, 10, 8, -6), medtem ko sta Deni Kožul in Peer Kožul proti Hrvatoma Andreju Gaćini in Željku Filipu ostala brez osvojenega niza.

Kot prva od slovenske preostale četverice v posamičnih dvobojih se je za mizo podala Ana Tofant, ki se je na glavni turnir uvrstila iz predtekmovalne skupine 20. Nasprotnica trenutno 173. igralke svetovne lestvice je bila Ukrajinka Margarita Pesocka, ki je bila na glavni turnir uvrščena neposredno. Deseta nosilka evropskega prvenstva, sicer na svetovni lestvici na 37. mestu, je dobila uvodne tri nize, vendar se 23-letna Mengšanka ni predala, toda po izenačenju na 3:3 v nizih, je v sedmem do izraza prišla večja izkušenost osem let starejše Ukrajinke.

Po dobrih predstavah Denija Kožula v predtekmovalni skupini 15 je bilo njegovih sanj po vidnejši uvrstitvi na evropskem prvenstvu konec v prvem krogu glavnega turnirja. Previsoka ovira zanj je bil izkušeni, 36-letni Hrvat Andrej Gaćina, 23. igralec svetovne lestvice in deseti nosilec v Münchnu. Najbližje vsaj častnemu nizu je bil Logatčan v drugem nizu, ki ga je izgubil na razliko. Končni izid je bil 4:0 (4, 9, 7, 7) za Gaćino.

Z uvrstitvijo v glavni turnir je svoj osnovni cilj dosegel Peter Hribar, ki proti še enemu Hrvatu, Filipom Zeljkom, ki mu tudi ni bilo treba igrali kvalifikacij, nikakor ni našel protiorožja. Trenutno 75. igralec svetovne lestvice je zmagal s 4:0 (5, 3, 4, 7).

Slovensko čast je reševal njen najboljši igralec, Darko Jorgić, ki je prvi niz dobil na razliko. V drugem je bil 35-letni Jevtović, ki se je na glavni turnir prebil skozi dodatne kvalifikacije, v končnici boljši, toda v nadaljevanju Hrastničan ni več dovolil presenečenja in je dvoboj zanesljivo dobil. V petek se bo v drugem krogu pomeril z Filipom Zeljkom.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh