V Mengšu tudi Katarina Stražar, Tjaša Novak brani naslov

Lani, konec septembra, sta se naslovov državnega prvaka do 21 let veselila Tjaša Novak (Kajuh Slovan) in Tilen Cvetko (Krka), ki pa letos nima več pravice nastopa v tej kategoriji. Tako bo naslov v posamični konkurenci državnega prvenstva za članice in člane do 21 let v nedeljo v Mengšu, v organizaciji domačega namiznoteniškega kluba, branila le Novakova, ki se je lani v Lučah naslova s klubsko soigralko Laro Opeka naslova veselila tudi med dvojicami. Med prijavljenimi je tudi Katarina Stražar (Mengeš). V moški konkurenci bo prvi nosilec lanski finalist Jožko Omerzel (ŠD SU).

Pravico nastopa na državnem prvenstvu do 21 let imajo igralke in igralci, rojeni leta 2000 in mlajši, rojeni do vključno leta 2011. V obeh konkurencah so prijavljeni vsi najboljši s trenutne lestvice, tako da se obetajo nadvse zanimivi obračuni za državne naslove.

Prva nosilka med članicami do 21 let bo sicer Lea Paulin (Arrigoni), ki je v letošnji sezoni prvič igrala v tujini, za avstrijski Ossiachersee Bodensdorf 1, njeni največji konkurentki pa bosta Tjaša Novak in Lara Opeka iz ljubljanskega Kajuh Slovana. Lani je v Lučah Paulinovo, ki je bila v polfinalu boljša od Opeke, v finalu premagala Novakova. Do kolajne je prišla še Tara Kobetič (Mengeš), ki bo tudi letos skušala najmanj ponoviti lanskoletni uspeh.

Prireditelji državnega prvenstva pa seveda največ pričakujejo od Katarine Stražar, ki je tudi med prijavljenimi. Stražarjeva je pred mesecem dni navdušila s svojimi predstavami na olimpijskih kvalifikacijah v Guimaresu na Portugalskem. Šele v repasažu jo je zaustavila Španka Maria Xiao, ki se je na koncu celo uvrstila na olimpijske igre. Zanimivo bo tudi videti, česa je v tej konkurenci sposobna Sara Tokić (Letrika), aktualna mladinska državna prvakinja, svoje načrte pa imata zagotovo tudi Lea in Nuša Kadiš ter Polona Horvat iz Fužinar Inter Diskonta, Blažka Harkai (Kema), Enya Moltara (Kajuh Slovan) in verjetno še katera od 31 prijavljenih igralk.

Nadvse zanimivi obračuni se obetajo tudi v članski konkurenci do 21 let. Praktično so prijavljeni vsi najboljši igralci s slovenske kakovostne lestvice. V odsotnosti lanskoletnega državnega prvaka Tilna Cvetka (Krka), ki letos nima pravice nastopa, je na papirju prvi favorit Jožko Omerzel (ŠD SU), ki je bil v Lučah drugi. Novomeščan je v letošnji sezoni v rednem delu ekipnega državnega prvenstva prikazal zelo dobre igre, v odlični formi pa je bil na mladinskem državnem prvenstvu Aljaž Godec (Fužinar Inter Diskont), ki je osvojil tri naslove državnega prvaka. V igri za najvišja mesta bodo zagotovo tudi Rok Trtnik, Aljaž Frelih (oba Mengeš), Luka Breznik, Žiga Kristijan Žigon (oba Fužinar Inter Diskont), Filip Krolle, ki je bil lani tretji in Taj Lavrič (oba Vesna). Skupaj je prijavljeno 44 igralcev.

Novakova bo z Opeko naslov državne prvakinje branila tudi v igri dvojic, njeni največji konkurentki bosta prvi nosilki, Lea Paulin in Nuša Kadiš, medtem ko bomo pri moških dobili nova državna prvaka. Nejc Erjavec, ki je bil lani prvi z Rokom Trtnikom, letos nima več pravice nastopa v tej konkurenci, tako da bo Trtnik igral z Aljažem Frelihom, prva nosilca pa bosta brata Jožko in Mitja Omerzel iz novomeškega ŠD SU. Kandidata za najvišja mesta bosta zagotovo tudi aktualna mladinska državna prvaka Aljaž Godec in Žiga Kristijan Žigon, pozabiti pa ne gre niti na dvojico Luka Breznik in Aljaž Goltnik.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh