V finalu lige prvakov spet Borussia in Saarbrücken

Tudi v letošnji sezoni se bosta v finalu lige prvakov pomerili ekipi Borussie Duüsseldorf in Saarbrückna. Branilka naslova, Borussia, je v polfinalu Neum Ulm premagala šele po t. i. zlatem dvoboju, medtem ko se je Darko Jorgić s Saarbrücknom v finale uvrstil po dveh tekmah, saj je obakrat premagal Postsportverein Mühlhausen 1951. Datum finalnih tekem še ni določen, igrali se bosta dve tekmi.

Že v prvi polfinalni tekmi, prejšnji torek, je Saarbrücken v gosteh premagal domači Mühlhausen s 3:1. V prvem dvoboju je Jorgić premagal Ovidiua Ionesca s 3:2 (-11, 6, 10, -8, 4), nato je bil Patrick Franziska s 3:0 boljši od Daniela Habesohna ter v četrtem dvoboju še od Ionesca. Edino zmago je za domačo ekipo prispeval Steffen Mengel nad Cedricom Nuytinckom.

S 3:1 je Saarbrücken slavil tudi v povratni polfinalni tekmi, ki je bila na sporedu v nedeljo. Tokrat je dve zmagi prispeval Jorgić, ki je v prvem obračunu s 3:2 (-8, 4, -5, 8, 5) ugnal Taehyuna Kima ter v četrtem dvoboju še enkrat Ionesca, spet s 3:2 (7, -10, -10, 8, 1), do ene zmage pa je prišel še Franziska, ki je bil boljši od Ionesca. Za Mühlhausen je bil uspešen le Takuya Jin.

»Moja igra ni bila odlična, ampak dovolj za dve zmagi. Iskreno upam, da bo že ta vikend v Montreuxu na evropskem TOP 16, igra boljša ter potem prihodnji teden na WTT Star Contender v Goi,« je dejal Jorgić, ki bo v soboto in nedeljo v Švici branil lanskoletno prvo mesto na evropskem TOP 16.

Veliko bolj izenačena je bila tekma med Borussio in Ulmom, ki je minulo sredo doma premagal branilko naslova s 3:2 (dvakrat je zmagal Tomokazu Harimoto in enkrat Dimitrij Ovtcharov, za Borussio je oba dvoboja dobil Anton Källberg). V nedeljski povratni tekmi je s 3:2 zmagala Borussia (dve zmagi za Dang Qjiuja in ena za Källberga, za Ulm sta bila po enkrat uspešen Truls Möregardh in Harimoto), tako da je o napredovanju v finale odločal t. i. zlati dvoboj. V prvem je Källberg s 13:11 premagal Harimota, v drugem pa Qju Möregardha z 11:8, tako da bo Borussia branila naslov evropskega klubskega prvaka.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh