V Dohi v glavnem žrebu ob Jorgiću še Stražarjeva

Drugi dan WTT Star Contenderja v Dohi je prinesel slovenski obračun za uvrstitev v glavni žreb ženskega turnirja. V izenačenem dvoboju je Katarina Stražar s 3:2 (9, -5, 10, -9, 9) premagala Ano Tofant in bo v prvem krogu glavnega žreba igrala proti Avstrijki Karolini Mischek. Tekma bo na sporedu v sredo. V glavni žreb je kot edini slovenski predstavnik že uvrščen Darko Jorgić, ki pa bo v prvem krogu prost.

V prvem krogu kvalifikacij je Stražarjeva brez večjih težav premagala domačinko Maryam Ali, ki ji je v treh nizih prepustila le deset točk, medtem ko je bila Tofantova prosta. S trenutno najboljšima slovenskima igralkama se je nekoliko poigral tudi žreb, saj sta se za napredovanje v glavni žreb morali pomeriti med sabo. Odločale so malenkosti in boljša zbranost v končnicah nizov, tehtnica pa se je nagnila na stran Stražarjeve, ki jo v prvem krogu glavnega žreba čaka Karoline Mischek. Triindvajsetletna Avstrijka je trenutno na 149. mestu svetovne lestvice, tri leta mlajša Mengšanka pa na 303. mestu.

Stražarjeva in Tofantova sta nastopili tudi v dvojicah, kjer sta prav tako morali igrati v kvalifikacijah. Po slabem začetku v prvih dveh nizih sta tretjega nesrečno izgubili, tako da bosta po zmagi s 3:0 (6, 6, 13) v glavnem žrebu igrali Iranki Maryam Farei in Shima Safaei. Že v ponedeljek je praznih rok v kvalifikacijah ostal tudi Peter Hribar, ki ga je s 3:0 (10, 7, 12) premagal Japonec Yoto Muramatsu.

Brez nastopa v Dohi je ostal Deni Kožul, ki je zaradi bolečin v kolenu ostal doma, Jorgić pa je bil kot osmi nosilec neposredno uvrščen v glavni žreb. V prvem krogu bo prost.

Tudi Tokić z Nuytinckom v glavnem žrebu

Kot selektor belgijske izbrane vrste je v Dohi tudi Bojan Tokić, ki na posamičnem turnirju ne igra, zato pa je s Cedricom Nuytinckom aktiven med dvojicami. V prvem krogu kvalifikacij sta s 3:1 premagala Iranca Amina Ahmadiana in Amirja Hosseina Hodaeija, v odločilni tekmi za uvrstitev v glavni žreb pa sta premagala Francoza Cana Akkuza in Alexandra Cassina s 3:0(4, 8, 3).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh