Uspešen drugi dan EP do 21 let za slovensko reprezentanco

Tudi drugi dan evropskega prvenstva do 21 let so bili v Skopju aktivni vsi štirje slovenski predstavniki. Najbolj Sara Tokić, ki je v drugem delu posamičnega turnirja po enkrat zmagala in izgubila, v ženskih dvojicah se je uvrstila v naslednji krog, v mešanih pa v osmino finala, tako kot tudi Aljaž Godec. Napredovala je tudi moška dvojica Aljaž Godec in Miha Podobnik, ki je v mešanih dvojicah prišel do drugega kroga, žal pa je tekmovanje končal Brin Vovk Petrovski.

Dan se za slovensko reprezentanco sicer ni dobro začel, saj je v mešanih dvojicah Vovk Petrovski s Hannah Silcock proti Slovaku Adamu Klajberju in Nemki Josephini Neumann z 2:3 (-6, 7, -8, 9, -10). Pet nizov sta proti Hrvatu Ivanu Henclu in Portugalki Ines Matos igrala tudi Godec in Francozinja Elise Pujol, vendar sta zmagala s 3:2 (7, -4, 8, -3, 5), prav tako s 3:2 (11, -6, -12, 5, 8) pa je bil Podobnik uspešen s Francozinjo Agathe Avezou proti Čehoma Radimu Moraveku in Heleni Sommerovi. V drugem krogu sta Podobnik in Avezoujeva z 0:3 (-7, -4, -3) izgubila proti poljski navezi Milosz Redzimski in Zuzzana Wielgos, zato pa sta Godec in Pujolova s 3:1 (8, 6, -7, 10) ugnala Ukrajinca Nazarja Tretjaka in Jolanto Jevtodji.

V moških dvojicah sta Godec in Podobnik v prvem krogu s 3:1 (-9, 7, 12, 7) premagala Italijana Tommasa Giovanettija in Nizozemca Kasa Van Oosta, medtem ko je Vovk Petrovski s Slovakom Samuelom Palusekom izgubil proti Italijanu Andreu Puppu in Portugalcu Tiagu Abiodunu z 0:3 (-7, -10, -7).

Na najboljši možni način je drugi tekmovalni dan začela tudi Tokićeva, ki je bila v mešanih dvojicah v prvem krogu prosta, v ženskih pa sta z Romunko Luciano Mitrofan s 3:0 (5, 5, 5) premagali Švedinji Nomin Baasan in Agnes Svensson. Proti Baasanovi je igrala tudi v prvem krogu skupine C drugega dela posamičnega turnirja. Novogoričanke je slavila s 4:3 (11, 5, -5, -5, -9, 8, 4), v drugem krogu pa jo je po še enem napetem dvoboju s 4:2 (4, 9, -8, -9, 9) premagala Romunka Elena Zaharia. V svojem že četrtem dvoboju pa je Tokićeva z Belgijcem Tomom Clossetom v drugem krogu mešanih dvojic slavila proti Čehoma Simonu Beliku in Klari Hrabicovi s 3:0 (8, 7, 7).

Danes, ob 10. uri, bo Tokićeva v osmini finala mešanih dvojic s Clossetom igrala proti Romunoma Iulianu Chiritu in Bianci Mei Rosu, Godec in Pujolova pa prav tako proti romunski dvojici, Darius Movileanu in Elena Zaharia. Ob 11. uri bo Tokićeva igrala tekmo tretjega kroga skupine C proti Francozinji Leani Hochart, ob 16. uri pa z Mitrofanovo proti Portugalkama Ines Matos in Matilde Pinto. Popoldne, ob 16.40, bosta aktivna tudi Godec in Podobnik, ki se bosta v moških dvojicah pomerila s Hrvatoma Ivorjem Banom in Borno Petkom.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh