Tretji igralec sveta boljši od Jorgića

V drugem krogu turnirja WTT Champions v Incheonu v Južni Koreji, z nagradnim skladom 300 tisoč ameriških dolarjev, je najboljši slovenski namiznoteniški igralec izgubil proti drugo postavljenemu nosilcu, Kitajcu Liang Jingkunu z 1:3 (7, -10, -7, -7).

Petindvajsetletni Hrastničan, petnajsti igralec svetovne lestvice ITTF, ki je v prvem krogu s 3:0 (7, 1, 9) premagal Angleža Liama Pitchforda s 3:0 (7, 1, 9), je odlično začel tudi dvoboj proti Liang Jingkunu. V prvem nizu je s štirimi zaporednimi točkami povedel s 7:3, dve leti starejši Kitajec iz Tangshana se mu je še približal na točko zaostanka (6:7), vendar do preobrata ni prišlo. Tudi v drugem nizu je bil Jorgić bolj aktiven, v končnici niza je povedel z 10:7, toda od tu naprej je pobudo prevzel Liang Jingkun. Dosegel je pet zaporednih točk za izenačenje v nizih, nato pa v tretjem in četrtem nizu Jorgiću ni več dovolil, da bi se mu približal. V tretjem nizu je bilo zadnje izenačenje pri izidu 6:6, v četrtem pa pri 3:3.

»Po vodstvu z 1:0 v nizih in 10:7 v drugem sem še imel možnosti, da ta dvoboj dobim, toda svoje priložnosti nisem izkoristil. Ko je Liang Jingkun ta niz dobil, se je dvignil v svoji igri, jaz pa padel in to se je potem na koncu tudi poznalo. Začel je bolj agresivno igrati na moje servise, njegovo vračanje je bilo veliko boljše kot do takrat, meni pa se je igra ustavila. V vsakem nizu sem imel štiri, pet lepih žogic, ki bi jih moral bolje izkoristiti, pa jih nisem, proti tako kakovostnemu igralcu pa je to usodno. Celotni dvoboj sem sicer odigral solidno, boril sem se do konca, toda kot rečeno, igrati bi moral z manj napakami, da bi premagal tretjega igralca sveta,« je po koncu dvoboja z Liang Jingkunom dejal Jorgić.

Pred Jorgićem je 31. marca in 1. aprila zaključni turnir lige prvakov, na katerem bo s Saarbrücknom v domači dvorani branil lanskoletno prvo mesto. V polfinalu bo Saarbrücken igral z nemškim Ulmom, za katerega igrajo Nemec Dimitrij Ovčarov, Šved Truls Moregard in Nigerijec Quadri Aruna, v drugem polfinalu pa bo Borussia Düsseldorf igrala z avstrijsko ekipo Solex Consult iz Wiener Neustadta. Že sredi aprila ga čaka turnir na Kitajskem, nato v začetku maja Grand Smash v Savdski Arabiji in potem pred ljubljanskim WTT Contenderjem, ki bo med 11. in 16. junijem, še en turnir na Kitajskem.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh