Tokić zanesljivo v drugi krog, Jorgić v nedeljo z Roblesom

Tudi na svojih četrtih olimpijskih igrah je bil dolga leta najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Bojan Tokić, uspešen v uvodnem krogu. V Tokiu je s 4:0 (7, 9, 5, 7) premagal Kanadčana Jeremyja Hazina. Njegov nasprotnik v drugem krogu bo v ponedeljek Hrvat Tomislav Pucar, v nedeljo pa bo prvič za mizo stopil tudi Darko Jorgić, ki je bil v prvem krogu prost. Igral bo proti Špancu Alvaru Roblesu.

Tokić, ki je bil na otvoritvi olimpijskih igre skupaj z Evo Terčelj nosilec slovenske zastave, je v uvodnem nizu devetnajst let mlajšemu tekmecu pobegnil na 8:3 in ga tudi brez težav dobil. V drugem nizu je 156. igralec svetovne lestvice še vodil s 6:4, toda Novogoričan je bil v končnici bolj zbran. Tretji niz je bil ves čas v znamenju Tokića, ki je v četrtem po izenačenju na 6:6, Hazinu oddal le še točko.

»Hazin je bil ravno prav primeren prvi tekmec za olimpijske igre. Iskreno povedano, je bila kakovost na moji strani, je pa težko, ko vidiš teh pet olimpijskih krogcev in se prižgejo luči. To se je poznalo tudi v moji igri, v kateri sem naredil nekaj napak, ampak običajno je v prvi tekmi na olimpijskih igrah vedno tako. Najbolj pomembna je zmaga,« je Tokić komentiral svoj nastop v prvem krogu, z mislimi pa je že na ponedeljkovem obračunu s Pucarjem, 25-letnim Hrvatom, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu v Varšavi z Darkom Jorgićem v dvojicah igral v četrtfinalu.

»Mladost in trenutna uvrstitev na svetovni lestvici, kjer je pred mano, so na njegovi strani, izkušnje in najini dozdajšnji medsebojni dvoboji pa dajejo prednost meni. To bo tekma živcev, predvsem pa bo potrebno imeti hladno glavo. Pričakujem tesen dvoboj, odločil bo tudi dnevni navdih, je pa res, da Pucar ve, da me še nikoli ni premagal. Ob tem bo to zanj prvi nastop na OI,« pa je dolga leta najboljši slovenski igralec dejal o svojem naslednjem dvoboju.

V nedeljo bo prvič na olimpijskih igrah nastopil Jorgić, ki je na 28.mestu svetovne lestvice in je bil v prvem krogu prost. Njegov nasprotnik bo 30-letni Robles, trenutno 66. igralec svetovne lestvice, ki je predlani z Romunom Ovidium Ionescum na svetovnem prvenstvu v Budimpešti v dvojicah osvojil srebrno kolajno. Španec je s 4:1 premagal Argentinca Gastona Alta.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh