Švedom in Nemkam evropska naslova

V Malmöju na Švedskem se je v nedeljo končalo letošnje ekipno evropsko prvenstvo v namiznem tenisu. Po 21 letih so se naslova spet veselili domačini prvenstva, Švedi, ki so v finalu s 3:1 premagali Nemce, ki so branili naslov. Zato pa so naslov po zmagi nad Romunijo s 3:0 ubranile Nemke.

Švedi so do svojega zadnjega naslova prišli leta 2002 v Zagrebu, ko so v finalu prav tako premagali Nemce, ki so od takrat kar devetkrat bili najboljši. Tudi na zadnjih treh ekipnih EP. Tudi v Malmöju so bili na dobri poti do četrtega zaporednega naslova, vendar so v finalu naleteli na previsoko oviro. Do edine zmage je prišel Timo Boll, ki je bil s 3:2 boljši od Mattiasa Falcka, medtem ko je Truls Moregaard v prvem dvoboju s 3:0 ugnal Benedikta Dudo, nato pa v zadnjem še Bolla s 3:2, na 2:0 pa je vodstvo po zmagi nad Kay Stumperjem povišal Kristian Karlsson.

Bronasto kolajno sta si razdelili reprezentanci Portugalske, ki so v polfinalu izgubili z Nemčijo z 1:3 in Francije, ki so bili v osmini finala boljši od slovenske ekipe, v polfinalu pa jih je s 3:1 zaustavila Švedska.

V ženski konkurenci Nemke v finalu Romunke in na ta način ponovili uspeh iz Cluj-Napoce. Do naslova evropskih prvakinj so prišle po zaslugi Xiaone Shan, ki je bila s 3:0 boljša od Elizabete Samare, Ying Han je s 3:1 premagala Bernadette Szocs, Nina Mittelham pa s 3:2 Andreo Dragoman. V polfinalu je Nemčija s 3:1 premagala Portugalsko, Romunija pa s 3:1 Francijo. Slovenska reprezentanca je v skupinskem delu tekmovanja morala priznati premoč Romunk in Hrvatic.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh