Spet nepopoln krog v obeh 1. SNTL

Tudi 12. krog v obeh 1. SNTL je minil v znamenju preloženih tekem. V prvi moški ligi so bile na sporedu le tri, v katerih je Mengeš I v gosteh premagal Xiom Muto s 5:0, ŠD SU I in Maribor pa sta bila doma s 5:2 boljša od Vesne oziroma Kajuh Slovana. Namiznoteniške igralke Kajuh Slovana so v edini odigrani tekmi prve ženske lige v derbiju kroga v gosteh premagale Cirkovce s 5:1.

Vodilni ŠD SU, ki je v prejšnjem krogu nepričakovano izgubil v Lučah proti Savinji, je v domači dvorani po zaslugi treh zmag Uroša Slatinška in eni Jožka Omerzela in Jureta Slatinška, premagal goste iz Zaloga. V gostujoči ekipi je do obeh zmag prišel neuničljivi Bojan Pavič, ki je tudi trener ekipe, ki je bil boljši tako od Jureta Slatinška, premagal ga je s 3:2 kot od Jožka Omerzela, ki ga je premagal s 3:1. Priložnost za igro je v gostujoči ekipi dobil tudi mladi Zal Šesek, igrala pa sta še Filip Krolle in Taj Lavrič.

Do pomembne zmage so na Muti prišli Mengšani, ki domačinom niso prepustili niti dvoboja. Najbližje uspehu v domači ekipi je bil Boštjan Kraser, ki je proti Aljažu Frelihu izgubil z 2:3, za Mengeš I pa je bil dvakrat uspešen še Klemen Jazbič ter po enkrat Andraž Avbelj in Rok Trtnik.

Že v petek Mariborčani doma niso dovolili nobenega presenečenja, čeprav je Mihael Kocjančič v prvem dvoboju premagal Nejca Konjička. Toda Gregor Komac s tremi zmagami in Matevž Črepnjak z dvema sta bila pretrd oreh za igralce Kajuh Slovana. Za ekipo s Kodeljevega je bil ob mladem Kocjančiču enkrat uspešen še Andraž Novak. V gostujoči ekipi je zaigral tudi 13-letni Bor Brodnjak.

Preloženi sta bili tekmi med Inter Diskontom in Savinjo I ter Kemo Puconci I in Krko I.

Kodeljevčanke do nove prepričljive zmage

Vodilne Kodeljevčanke nadaljujejo svoj zmagoviti niz v prvi ženski ligi. Na gostovanju v Cirkovcah so domači ekipi prepustile le en dvoboj, in sicer je bila Katja Kranjc s 3:1 boljša od Tjaše Novak, ki je bila v prvi tekmi s 3:0 boljša od Zoje Žolek. Po dvakrat sta bili za varovanke Špele Polončič uspešni še Enya Moltara in Lara Opeka, ki ni izgubila niti niza. Za domačo ekipo je igrala še Ina Unger.

Brez boja je do zmage proti Vesni, ki je pred začetkom tekmovanja izstopila iz prve lige, preloženi pa sta tekmi med Inter Diskontom in Logatcem ter Kemo Puconci in Arrigonijem, medtem ko je bila Letrika prosta.

V 2. SNTL moški le tri tekme

V sedmem krogu 2.SNTL so bile odigrane le tri tekme. Vodilni Tempo je v gosteh premagal Ptuj s 3:0, Ilirija pa je bila na gostovanju v Izoli s 5:0 boljša od Arrigonija, na Rakeku pa je domačine premagala s 5:2.

V derbiju 3. SNTL moški B2 Bendl boljši od Logatca

Kranjski B2 Bendl je v derbiju 9. kroga 3. SNTL moški doma premagal Logatec s 5:4 in z zmago naredil velik korak proti končnemu prvemu mestu. Za Logatčane je Miha Podobnik sicer prišel do treh zmag, enkrat je bil uspešen še Nejc Novak, toda v domači ekipi sta po dvakrat zmagala Jan Krč in Rok Špendov, v odločilni tekmi pa je Klemen Beleher premagal Jako Sedeja. Že dopoldne so Kranjčani s 5:1 premagali Škofjo Loko, medtem ko so Logatčani v gosteh premagali drugo ekipo B2 s 5:2. V tem krogu so bili zadovoljni tudi igralci Gorice, ki so bili s 5:2 boljši od Metlike, v gosteh pa so premagali še Krko II s 5:0. Pred tem so mladi Novomeščani doma premagali Letriko s 5:4, ki je z 1:5 izgubila še v Metliki. Štiri druge tekme so bile preložene.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh