Slovo še za Vovka Petrovskega in Paulinovo

Drugi dan kvalifikacij na turnirju WTT Feeder na Otočcu sta od slovenskih predstavnikov nastopila le Brin Vovk Petrovski in Lea Paulin. Žal sta oba ostala praznih rok, Vovka Petrovskega je v prvem krogu s 3:1 (6, -4, 5, 7) premagal Švicar Loic Stoll, Paulinovo pa v drugem s 3:1 (6, -9, 4, 13) Ji Eunchae iz Južne Koreje.

Mladi, 17-letni Brin Vovk Petrovski, 428. na svetovni lestvici, dvoboja s pet let starejšim Stollom (393.) ni začel najbolje. Do četrte točke sta bila še izenačena, nato pa je Švicar z delnim izidom 7:2 prišel do zanesljive zmage. V drugem nizu je Vovk Petrovski povedel s 4:0, Stoll se mi je približal na točko (4:5), z odlično igro pa je mladi slovenski reprezentant osvojil šest zaporednih točk. Žal nadaljevanje zanj ni bilo več tako uspešno, v tretjem nizu je bil Stoll ves čas boljši nasprotnik, v četrtem pa je Vovk Petrovski še vodil s 7:5, to pa je bilo tudi vse, kar mu je v tem dvoboju uspelo narediti.

Bližje napredovanju v tretji krog, kar bi bila zadnja stopnica za uvrstitev v glavni žreb tekmovanja, je bila Paulinova (717.), ki je bila v prvem krogu prosta. Dvoboj je sicer bolje začela Ji Eunchae (331.), ki je prvi niz prepričljivo dobila, zato pa je drugi pripadel 22-letni Izolčanki. V tretjem je bila spet ves čas boljša pet let starejša igralka iz Južne Koreje, v izenačenem četrtem nizu pa je Paulinova ubranila prvo zaključno žogico tekmice, nato sama prišla do dveh, ki ju ni izkoristila, zato pa je svojo drugo Ji Eunchae.

Že prvi dan kvalifikacij so se od nadaljnjega tekmovanja poslovili Tjaša Novak, Aljaž Godec, Tomaž Pelcar in Damjan Zelko. Izpadla je tudi moška dvojica Zelko in Pelcar ter mešana dvojica Vovk Petrovski in Lara Opeka.

V četrtek bodo tako slovenski predstavniki počivali, v petek pa bodo v ženski konkurenci na glavnem turnirju igrale Sara Tokić, Katarina Stražar in Lara Opeka, na moškem Deni Kožul, prav tako pa ženske dvojice Stražar in Paulin ter Opeka in Tokić

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh