Slovenija na 14. mestu svetovne lestvice ITTF

Na najnovejši svetovni lestvici ITTF je slovenska moška reprezentanca na 14. mestu, slovenska ženska izbrana vrsta pa na 45. mestu. V obeh konkurencah je na prvem mestu Kitajska, pri moških pred Nemčijo in Južno Korejo, pri ženskah pa pred Japonsko in še enkrat Južno Korejo.

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je bila na svetovni lestvici ITTF višje samo še oktobra 2019, ko je bila dve mesti višji. »To je bilo takrat, ko smo lovili pozicijo za svetovne olimpijske kvalifikacije, ki so bile potem februarja prihodnje leto,« je pojasnila Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske moške izbrane vrste, ki je tudi potrdila, da bo ekipno svetovno prvenstvo v Chengduju, ki bi moralo biti od 17. do 26. aprila, šele decembra.

»Svetovno ekipno prvenstvo je preloženo na konec leta, za zdaj pa smo nanj uvrščeni. Upam, da bo tako tudi decembra. Sicer pa tedna odhajam v Saarbrücken, kjer bom do 25. februarja, ko bova z Darkom Jorgićem odšla na evropski TOP 16, ki bo 26. in 27. februarja v Montreuxu. Po tem turnirju odhajava v Singapur na WTT Grand Smash, na katerem bo nastopilo najboljših 50 s svetovne lestvice ITTF, še 64 jih bo igralo v kvalifikacijah. V Singapuru bo nastopil še Bojan Tokić, moral bi tudi Deni Kožul, vendar ima obveznosti v klubu, poleg tega pa letos še ni igral, zato pa, naj bi nastopil na vseh treh turnirjih v Dohi, ki bodo v marcu. Na WTT Feeder bo igral tudi Peter Hribar, medtem ko bo Darko po novih pravilih WTT težko igral na Contender turnirju, saj imata od prvih 20 pravico nastopa le dva igralca. Upam, da bo lahko na njem ob Deniju in Bojanu igral še Peter, bodo pa Deni, Bojan in Darko igrali na WTT Star Contender turnirju, s katerim se bodo končali turnirji v Dohi. Zaradi študijskih obveznosti v Katar ne bo odšel Tilen Cvetko,« je o nastopih slovenskih reprezentantov v prihodnjih tednih povedala Ojsteršek Urh.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh